Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o še vedno USTAVLJENEM plačevanju prispevka za promocijo! Preberite tukaj >

Nacionalni projekt Naša super hrana

Nacionalni projekt Naša super hrana

  Spletna stran Naša super hrana je namenjena promociji lokalno pridelane in predelane hrane. »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, ki so vstopili v promocijo.  

  Da bi potrošnik lažje prepoznal slovensko kakovostno hrano, je bila vzpostavljena nova nacionalna shema kakovosti »izbrana kakovost«,  v katero lahko vstopi vsak od osmih sektorjev pridelave in predelave hrane. Do sedaj so v shemo kakovosti pristopili sektorji pridelovalcev in predelovalcev mesa (goveje in perutninsko meso), mleka (mleko in mlečni izdelki) in sadja (sadje ter predelani izdelki iz sadja).

  Promocijska kampanja »Naša super hrana« je 3-letna kampanja, ki jo sofinancirajo država ter sektorji. Mlečni in mesni proizvodi so tudi že v veliki meri certificirani in označeni z zaščitnim znakom »izbrana kakovost Slovenija«, pomladi 2018 pa pričakujemo tudi prvo označeno sadje. 
   
  O prednostih tako označenih proizvodov in prednostih lokalno pridelane hrane pišemo na podstrani »za potrošnike«    

  Pridelovalci in predelovalci najdejo na podstrani »za pridelovalce in predelovalce« koristne informacije o shemi »izbrana kakovost« ter o prispevku za promocijo, ki je obvezen za vse pridelovalce  in predelovalce sektorja, ki je vstopil v promocijo. 

  Na podstrani »dogodki in napovedi« vas obveščamo o zanimivih dogodkih po Sloveniji, ki so v podpori lokalno hrani, slovenski pridelavi in predelavi. 

  Veseli smo, da v Sloveniji med potrošniki vse bolj prodira zavedanje, da s poseganjem po lokalni hrani dobimo zagotovilo, da taka hrana ni prepotovala na stotine kilometrov, da z nakupom lokalne hrane pomagajo lokalnim, domačim pridelovalcem in predelavi ter da s tem ohranjamo naša delovna mesta. 

  Tako ministrstvo, kot tudi pridelovalci in predelovalci slovenske hrane si prizadevamo, da bi se količine pri nas pridelane in predelane kakovostne in varne hrane za nacionalno samooskrbo nenehno povečevale. Ker vemo, da je slovenska hrana varna in kakovostna, pa si želimo tudi povečati zaupanje slovenskega potrošnika v lokalno hrano. Cilj ministrstva je doseči 90 odstotno odzivnost kupca na lokalno pridelano hrano, medtem ko navezanost domačega potrošnika na lokalno hrano posledično stabilizira lokalno pridelavo, kar pomeni tudi povečanje pridelave in predelave hrane.

  Hvala vsem, ki nas spremljate in podpirate projekt. Vabimo vas, da se naročite na e-novice, s katerimi vas dvakrat mesečno obveščamo o novostih s področja samooskrbe, pridelave, novih proizvodov, označb ter zanimivih dogodkov. 

  Prijetno branje.

  Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
  Ostani na tekočem