Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom – recept

6.2.2019

Sestavine:

Testo:

  • 30 dag moke
  • 0,5 dl mlačne vode
  • 0,25 dl toplega mleka
  • 1 jajce
  • 3 žlice olja
  • pol žličke soli
  • limonina lupinica

Nadev:

  • 25 dag skute
  • 1 dl kisle smetane
  • 3 žlice lipovega medu
  • 10 žlic mletih orehov
  • Preliv: gozdni ali lipov med
  • maščoba za pekač
  • jajce za premaz

Priprava:

  1. Iz sestavin za testo zamesimo rahlo maso.
  2. Oblikujemo kepo in premažemo z oljem, pokrijemo s prtom in pustimo počivati pol ure.
  3. Nato testo razvaljamo približno 2 mm na debelo in ga narežemo na 5 cm široke in 15 cm dolge trakove.
  4. Med tem zmešamo sestavine za nadev.
  5. Vsak trak posebej namažemo z nadevom in zvijemo v rožico.
  6. V namaščen pekač za mufine postavimo zavitke pokončno v luknjice in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.
  7. Pečemo jih največ 25 minut na 180 stopinjah.
  8. Pečene štruklje še vroče prelijemo z medom, ki smo ga nekoliko segreli nad soparo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Široki rezanci z orehi – recept

  • Sestavine:300 g rezancev50 g masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g mletih orehov6 žlic domačega meduPriprava:Skuhajmo 300 g rezancev. Na ponvi raztopimo 50 g masla, dodamo 100 g mletih orehov ter 6 žlic medu. Omako prelijemo preko rezancev in…

  • Več...

Domača jabolčna pita – recept

  • Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška 1 vanili sladkor 120 gramov sladkorja v prahu 150 gramov masla izbrana kakovost Slovenija 2 rumenjaka 4 žlice kisle smetane izbrana kakovost Slovenija Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo zmehčano maslo, sladkor…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine:1 kg bele moke2 žlički soli0,5 dl olja0,5 l tople vodeZa kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)Priprava:V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem,…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem