Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Domača češnjeva pita

Domača češnjeva pita 17.6.2021

Sestavine:

Testo za pito:

  • 0,50 dag bele moke
  • ščepec soli
  • 30 dag masla z oznako izbrana kakovost – Slovenija
  • 1 pecilni prašek
  • 1 jajce z oznako izbrana kakovost – Slovenija

Češnjev nadev:

  • 1 kg češenj z oznako izbrana kakovost – Slovenija
  • 30 dag rjavega sladkorja
  • naribana lupina limone
  • 10 dag masla z oznako izbrana kakovost – Slovenija
  • ščepec cimeta

Priprava:

Iz moke, masla, jajca in pecilnega praška zamesimo testo. Dobro pregneteno testo oblikujemo v kroglo in jo v plastični vrečki pustimo počivati v hladilniku eno uro. Nato testo razdelimo na dve polovici. Obe razvaljamo v velikosti pekača.

Pekač namastimo, vanj vložimo testo in ga z vilicami rahlo prepikamo.

Na ponvi na maslu prepražimo češnje, dodamo limonino lupinico, sladkor in cimet. Počakamo, da se češnje razpustijo.

Maso prelijemo po testu ter vrh prekrijemo s preostalim delom testa, narezanim na trakove.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno eno uro. Pred postrežbo počakamo, da se pita ohladi.

Ne zavrzimo hrane

Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem