Naše super meso | Izberite meso lokalne kakovosti

Naše super meso

Pri izbiri mesa bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

 

Preberite, zakaj je pomembno izbrati kakovostno meso živali slovenskega porekla, kako vam lahko odločitev pri izbiri mesa olajša oznaka »izbrana kakovost – Slovenija« ter kaj pomeni in kakšen vpliv imajo vaše nakupne odločitve na razvoj in ohranitev slovenskega podeželja. Prav tako preberite uporabne napotke, katero meso izbrati za različne jedi in kako ga pripraviti.

Poznavanje porekla mesa je ključnega pomena

Klemen Janežič: »Meso slovenskega porekla je na policah trgovin moja prva izbira«

Igor Radulović: »Kakovostno meso je sveže, lokalno in okusno«

Izidor Krivec: »Potrošnikom ponujamo kakovostno meso lokalnih rejcev« 

Kakovost slovenskega mesa izvira iz tradicionalne reje in dobre krme za živali

Kakovostno lokalno goveje meso je osnova za odličen burger

Način reje perutnine slovenskih kmetov je cenjen doma in po svetu

Skrb za dobrobit živali je osnova za prirejo mesa višje kakovosti

Piknik iz lokalnih sestavin

Kako izbrati pravo meso za piknik

Brusketa z rostbifom

Ponev z zrezkom in gorčično omako

Janez Rebec: Slovensko meso je med deseterico najboljših v Evropi

Aleš Čad: »Osnova naše kulinarične tradicije je kakovostno meso slovenskega porekla«

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

Riževa skleda z govedino

Zakaj je sistem zagotavljanja varnosti, kakovosti in sledljivosti mesa v Sloveniji vreden zaupanja

Z nakupom lokalnega mesa ne delamo usluge le sebi

Piščancem prijazna reja pomeni kakovostno lokalno meso

Kakovost mesa občutimo že ob prvem grižljaju

Za kakovostno meso se obračamo na lokalne ponudnike

Gradnja pozitivnega odnosa do lokalne hrane je tek na dolge proge

Hrana je gorivo, ki poganja naše telo

V shemo »Izbrana kakovost« uspešno vstopil tudi sektor drobnice

Kakšno meso izbira in priporoča chef Uroš Štefelin?

Dobremu kosu mesa je treba izkazati spoštovanje

Goveja juha – recept

Marinirana goveja rebra – recept

Medene perutničke z žara – recept

Solata s steakom in jagodami – recept

Pohane kračke

Štefani pečenka

Naj bo meso izbrane kakovosti tudi na jedilnikih slovenskih vrtcev

Darko Kegl: »Svoje poslanstvo sem našel v tem, da delam dobro za živali in ljudi«

Kako uporabiti različne dele govejega mesa?

Kakovostno meso je del uravnotežene prehrane

Kako veste, da je meso kakovostno? Po znaku v obliki zeleno-rjavega smeška!

Velikonočna šunka v testu – recept

Mag. Peter Polanič: »Epidemija je spodbudila uživanje lokalnih mesnih izdelkov.«

Pri naročilu hrane izrazite željo po kakovostnem mesu lokalnega porekla

Peter Peternel: »Kakovostna lokalna hrana je naša največja dobrina«

Znak v obliki smeška zagotavlja meso slovenskega porekla

Mitja Vodnjov: »Za dobro salamo je potrebno kakovostno meso«

Martinova račka – recept

Posebnosti mlečnih in mesnih proizvodov z zaščitnim znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«

Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

Zakaj se ekološko meso bistveno razlikuje od konvencionalnega?

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« na perutninskem mesu je znak odličnosti

Otroci, ženske in športniki morajo še posebej paziti na zadosten vnos železa

Nojevo meso slovenskega porekla

Slovenci bi morali še bolj posegati po naši kakovostni hrani

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

Kako veste, da jeste perutninsko meso 100-odstotno slovenskega porekla

Jagnjetina je prava gurmanska poslastica

[VIDEO] Kako izbrati najboljšo perutnino?

[VIDEO] Kako pravilno pripravite perutnino?

[VIDEO] Kako izbrati kakovostno govedino?

[VIDEO] Pravilna priprava govejega mesa

[VIDEO] Spoznajte oskrbovalca Sandija!

[VIDEO] Spoznajte predelovalca Damjana!

[VIDEO] Spoznajte pridelovalca Janija!

[VIDEO] Kdo skrbi, da lahko vsak dan izberemo kakovostno, lokalno pridelano hrano?

[VIDEO] O hrani, ki ohrani tri stvari

Goveji steak v vinski omaki – video recept

Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo – video recept

David Urankar: »Ne maram, če kdo drug obrača čevape in pleske«

Damjana Golavšek: “Moja lazanja s piščančjim mesom je res nekaj posebnega.”

Dr. Aleš Kuhar: »Govedina je neizkoriščen slovenski biser!«

Kako na potrošnjo slovenskega mesa gledajo mladi kmetje

Darko Kegl, perutninar: »Izbira lokalno pridelane hrane koristi vsem!«

Pečeni puranji zrezki z grahom in krompirjem – recept

Piščančje perutničke in piščančja bedra na žaru – video recept

Počasi dušena piščančja stegna – video recept

Ste utrujeni? Mogoče vam primanjkuje vitamina B12

Tatarski biftek – recept

Infografika: oznake na predpakiranem govejem mesu

Infografika: oznake na predpakiranem perutninskem mesu

Pivka perutninarstvo oživila obrat nekdanje družbe MIP v Novi Gorici

Panirani puranji zrezki s tatarsko omako – recept

Pečen piščanec z zelišči in zelenjavo – video recept

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto – video recept

Goveji zrezki v čebulni omaki – video recept

Kako se pri nas zagotavlja varnost in sledljivost perutninskega mesa

Počasi pečena goveja rebra – video recept

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

INFOGRAFIKA: Različni kosi govedine in kako jih uporabiti

INFOGRAFIKA: kontrole pri mesu »izbrana kakovost – Slovenija«

»Potrošnik je z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« pridobil informacijo, da celostna proizvodnja izdelka poteka v Sloveniji«

Kupci znaku »izbrana kakovost – Slovenija« zaupajo tudi zaradi dodatnih kontrol

“Kraški pršut – najboljši pršut na svetu”

Prleška tünka

Kaj vse moramo vedeti o mesu, njegovi pripravi in shranjevanju

Kakovost slovenskega mesa je rezultat strogih in rednih kontrol

Zakaj kratek transport in kakovostna krma bistveno vplivata na kakovost mesa

[VIDEO] Roberto Gregorčič o pripravi govejega in piščančjega mesa

Znak »izbrana kakovost – Slovenija«: najpogostejša vprašanja potrošnikov in odgovori

Zakaj je lokalno pridelano meso bolj kakovostno

GIZ mesne industrije sprejel sklep o odvzemu certifikata »Izbrana kakovost« družbi MDK

S čim se soočajo prašičerejci

Kdaj je goveje meso zares slovensko

Sarma kot nekoč – recept

Pri piščancu z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« vemo, s čim je bil hranjen

Certificirani proizvajalci v shemi »izbrana kakovost – Slovenija«

Nutricionistka o pomenu mesa v uravnoteženi prehrani

Kako vemo, da je meso, ki smo ga kupili v trgovini, zares slovenskega porekla

Na terenu s kontrolorjem za pridobitev zaščitnega znaka »izbrana kakovost – Slovenija« – perutnina in govedina

[VIDEO] – Rejka o prednosti vključitve v shemo »izbrana kakovost – Slovenija« za pridelovalce

Kakovostna krma je bistvenega pomena za okusnejše in bolj kakovostno meso

Kako na izdelkih prepoznamo nacionalne in evropske sheme kakovosti?

Cink – spregledan steber našega imunskega sistema

Zakaj je meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« prava izbira

[VIDEO] – Mina Markovič o pomenu mesa v prehrani športnikov

V kateri hrani dobimo kakovostne beljakovine?

Koliko beljakovinskih živil na naših krožnikih je ravno prav?

Z uživanjem mesa do uravnotežene prehrane

Pametno je izbrati slovensko hrano

Revija IZBRANO

Naše super meso

Slovenska svinjina je zaupanja vredna

Zgornjesavinjski želodec, specialiteta s štiristoletno tradicijo

Kako krma vpliva na kakovost mesa?

Meso najvišje kakovosti

Kakšnega izvora je meso v slovenskih gostilnah?

Meso ne povzroča raka, njegova napačna raba pa ga lahko!

Istrski pršut kot zgled medsosedske razumnosti

Navdušeni morski volkovi

Fonda: »Na-redili bomo najboljšo ribo na svetu!«

Prekmurska šunka in Piranska sol sta zaščitena slovenska proizvoda v EU

Zelenjava, mleko, kruh in klobase s kmetije Arbiter

Na ogledu v Šunkarni Kodila

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem