Sadje | Izberite sadje lokalne kakovosti

Sadje

Pri izbiri sadja bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

 

Pridobite informacije, zakaj je dobro izbrati sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, katere sorte sadja uspevajo v Sloveniji ter zakaj je pomembno, da izbirate lokalno sadje, ki ne prepotuje dolgih razdalj. Prav tako lahko najdete številne ideje, kako slovensko sadje pripraviti in kako ga učinkovito shranjevati.

Kako posaditi sadno drevo?

Kako rokovati s sadjem in zelenjavo

Na policah trgovin tudi v spomladanskih mesecih najdemo lokalno sadje

Začenja se novo programsko obdobje za sektor sadja

Uživajmo sezonsko slovensko sadje skozi celo leto

Naš super kaki

Jabolko – tradicionalna sadna osvežitev iz naših krajev

Kako ohranimo sadje in zelenjavo sveže dlje časa?

Sorte slovenskih jabolk

Sušene tepke

Promocija slovenskih jagod na Radiu Aktual

Sončni zajtrk

Kaj ostane sveže tudi do enega leta? Lupinasto sadje!

Ali veste, zakaj je dobro izbrati sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?

Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja

Jabolka in hruške: najpogostejša izbira med pečkarji in sadjem nasploh

Jagodičje: slastni majhni sadeži za čisti užitek

Lupinasto sadje bogati našo prehrano

Kako porabiti fige?

Čas je za sezonsko sadje – marelice

Zakaj izbrati slovensko jagodičevje?

Okusite slastne slovenske češnje na 56. Prazniku češenj

Češnje “pokajo” od zdravja

Zakaj izbrati sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?

Zakaj se odločiti za lokalno pridelano sadje?

Sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« mora dosegati nadstandardne kriterije kakovosti

Mednarodno leto sadja in zelenjave

Hruškin tart – recept

Veganski borovničevi muffini – recept

Panacota z jagodnim pirejem – recept

Široki rezanci z orehi – recept

Pečene slive – recept

V Sloveniji uspeva raznovrstno sadje, tudi lešniki

Domača jabolčna pita – recept

Dr. Veberič: »Zagovarjam uživanje sezonskega sadja domačega izvora.«

Naš super kivi

Kakijeva marmelada – recept

Stare sorte sadja so naša pomembna kulturna dediščina

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« za najvišjo kakovost sadja

Slasten slovenski kaki lahko naročite kar na dom

Začenja se promocijska kampanja slovenskega sadja

Svetovni dan jabolk

Učenci bodo ponovno prejeli brezplačno sadje, zelenjavo in mleko iz šolske sheme

Kako in kdaj obiramo jabolka?

Slive – kraljice poznopoletnega časa

Marelična marmelada z manj sladkorja – recept

Božanska borovničeva pita – recept

Slasten jagodni kolač – recept

Prednosti izbire sadja z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Lokalna kakovostna jabolka so na voljo vse leto

Jabolka bi lahko bila rešitev ?

Pomembno je uživati dovolj sadja in zelenjave

Atomski potencial domačega jabolka

Greste na trgatev?

Slivovi cmoki po babičinem receptu – recept

Vijolična moč

Marelični sladoled

Skutina torta z jogurtom in malinami (brez pečenja) – video recept

Jabolčne rožice z listnatim testom in skutno kremo

Domača pečena jabolka – recept

Domač jabolčni štrudelj ali zavitek – recept

Jabolčni kompot – recept

Jabolčna čežana – recept

Dan jabolk, 21. oktober

Praznik kozjanskega jabolka

Slovensko sadje tudi pri trgovcih

Slovenske češnje

Kruhov narastek z jabolki in orehi – recept

Kakavovo pecivo s kakijem – recept

Ajdova kaša s hruškovo kremo – recept

Bučno-hruškov napitek – recept

Prvo sadje z označbo »izbrana kakovost«!

Naše super sadje – sadje iz bližine

Štrudelj po naše – recept

Jogurtova torta z gozdnimi sadeži brez peke – recept

Malinova torta brez peke – recept

Sveže pripravljen sladoled iz gozdnih sadežev – recept

Marelični ledeni jogurt – recept

Sadjarjem v razmislek: visokodebelna drevesa živijo bistveno dlje!

Kaki, hrana bogov

Domača marmelada

Trgatev je naznanila jesen

Figova marmelada

Novo znanje za ekološko pridelavo sadja

Tehnološka navodila za ekološko pridelavo sadja

Jabolko za nasmeh malih sadjarjev

Slovenski sadjarji odpirajo vrata svojih kmetij in obratov

Slovenska jabolka so najcenejša prav v Sloveniji!

Ne zamudite promocije in degustacije lokalnih jabolk v slovenskih trgovinah

Afriške kumare in sibirske borovnice v Ajdovščini

Začetek promocijske kampanje “Eno lokalno jabolko na dan…”

Zdrava zelenjava na ribji pogon

Slovensko jabolko na dan privabi nasmeh na plan

Zabojček, pripelji se: Ekološka hrana na dom

Paradižnik

Prekmurski slivovi cmoki – recept

Jabolka, hruške in breskve krškega Evrosada

Kakovost lokalnega sadja in zelenjave prepričala obiskovalce Kmetije Zalar

Navdušili lokalni mlečni izdelki in sadje

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem