Piščančji namaz – recept | Piščanec |

Piščančji namaz – recept

5/5 - (2 votes)
Na sliki je piščančji namaz, namazan na kruh, zraven pa je še skleda s preostankom namaza.
  • Čas priprave:6 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Mesa nikdar ne zavržemo

Okusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.

Sestavine:

  • 2 kosa pečenega piščanca
  • 3 kisle kumarice
  • 2 kosa kuhanega korenja
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica majoneze
  • ščepec rdeče paprike v prahu
  • pol žličke česna v prahu

Priprava:

Pečeno piščančje meso, ki je ostalo od kosila, narežemo na manjše kose in ga položimo v sekljalnik skupaj z ostalimi sestavinami. Če nam ostane še katera druga zelenjava iz juhe, jo lahko prav tako dodamo v namaz. Vse sestavine na drobno zmeljemo do želene mazavosti.

Namaz zdrži v hladilniku še 3 dni, uporabimo pa ga lahko kot prilogo k drugim jedem ali samostojno na kruhu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Pečen piščanec po mediteransko z olivami – recept

  • Sestavine 1 kg piščanca z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 kg krompirja 1 žlica mlete rdeče paprike vejica rožmarina češnjev paradižnik 0,5 dl oljčnega olja 1 skodelica črnih oliv peteršilj sol in poper Priprava Očistimo piščanca, ga razkosamo, operemo…

  • Več...

Medene perutničke z žara – recept

  • https://youtu.be/BJY7ma6KYkMIzberite meso izbrane kakovostiČe želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine:Perutničke1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Marinada6 žlic limoninega soka2 žlički grobe…

  • Več...

Piščančje perutničke in piščančja bedra na žaru - video recept

  • Čas priprave: 50 minut (+ 4 ure v hladilniku)
    • #
    • #
    • #
  • https://www.youtube.com/watch?v=hY6aTukyk0w Čas je za žar!Hitro, lahko in okusno kosilo s pisano prilogo je kot nalašč za toplejše dni. Priporočamo slovenska piščančja bedra in perutničke znakom izbrana kakovost – Slovenija.Sestavine (za 4 osebe):400 g piščančjih peruti400 g piščančjih bederžlička mlete rdeče…

  • Več...

Počasi dušena piščančja stegna - video recept

  • Čas priprave: 1 ura
    • #
    • #
    • #
  • https://www.youtube.com/watch?v=x63INYAaVM8 Sočna piščančja stegna izbrane kakovosti lahko z malo domišljije postanejo vaše novo najljubše kosilo. Postrezite jih s krompirjevim pirejem in uživajte v okusu in pohvalah.Sestavine (za 4 osebe):400 g piščančjih stegen brez kosti znakom izbrana kakovost – Slovenijažlica oljčnega…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem