Pražen krompir - recept | Krompir, Tradicionalna jed | Recepti

Pražen krompir – recept

2.9/5 - (8 votes)
prazen krompir zelje repa krvavica pecenica ocvirki
  • Čas priprave:60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 80 dag krompirja
  • 1/2 dl olja (še boljša je svinjska mast)
  • 8 dag čebule
  • sol in poper po okusu

Priprava:

Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj kuhan takrat, ko z vilicami lahko mehko zabodemo vanj. Vodo odlijemo in pustimo, da se krompir ohladi. Nato ga olupimo in narežemo na tanke kolobarje.

V široki ponvi ogrejemo maščobo in v njej na šibkem ognju nežno prepražimo čebulo. Dodamo krompir, sol in poper. Med praženjem sestavine obračamo z lopatico. Pražimo še 10 minut in toplo postrežemo.

Pražen krompir postrežemo kot prilogo.

Več o praženem krompirju preberite v članku Pražen krompir bi, prosim.

Slika je simbolična, avtor Domen Grögl, vir Slovenia.info

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem