Pražen krompir – recept

Pražen krompir – recept 11.9.2019
  • Čas priprave:60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 80 dag krompirja
  • 1/2 dl olja (še boljša je svinjska mast)
  • 8 dag čebule
  • sol in poper po okusu

Priprava:

Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj kuhan takrat, ko z vilicami lahko mehko zabodemo vanj. Vodo odlijemo in pustimo, da se krompir ohladi. Nato ga olupimo in narežemo na tanke kolobarje.

V široki ponvi ogrejemo maščobo in v njej na šibkem ognju nežno prepražimo čebulo. Dodamo krompir, sol in poper. Med praženjem sestavine obračamo z lopatico. Pražimo še 10 minut in toplo postrežemo.

Pražen krompir postrežemo kot prilogo.

Več o praženem krompirju preberite v članku Pražen krompir bi, prosim.

Slika je simbolična, avtor Domen Grögl, vir Slovenia.info

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Domače maslo - recept

  • Čas priprave: 15 min
    • #
    • #
    • #
  • Zgodi se, da v zadnjem hipu ugotovite, da imate v hladilniku premalo masla. Lahko pa se zgodi tudi, da vam ostaja sladka smetana. Ta preverjeni recept nam je posredovala Marjana Marodi, soavtorica vsebin na strani oblizniprste.si. Priporočamo vam, da posegate…

  • Več...

Slivovi cmoki po babičinem receptu - recept

  • Čas priprave: 90 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine:Za krompirjevo testo:500 gramov krompirja150 gramov moke (polovica ostre, polovica mehke)30 gramov masla ali margarine1 jajceščepec solimalo naribanega muškatnega oreščkaZa nadev:12 čvrstih, manjših slivZa posip:100 gramov sladkorja100 gramov drobtin60 gramov masla izbrana kakovost Slovenijacimet po okusuPriprava:Krompir skuhajte, ga olupite in…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...

Idrijski žlikrofi – recept

  • Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Sodijo med polnjene testenine. Recept v nadaljevanju smo povzeli po specifikaciji o označbi tradicionalnega ugleda za Idrijske…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem