Spoštujmo hrano, spoštujmo planet | Odpadna hrana |

Spoštujmo hrano, spoštujmo planet

Do leta 2030 smo se na globalni ravni zavezali prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca. To lahko dosežemo le s skupnimi prizadevanji, ki se začnejo pri vsakem posamezniku. V okviru Agende za trajnostni razvoj do leta 2030 so Združeni narodi kot pomemben cilj opredelili do leta 2030 prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca v prodaji ... Preberite več

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Raje kot v smeti pretvorimo v nove jedi

Nov logotip za slogan Spoštujmo hrano, spoštujmo planet

10 nasvetov za manj živilskih odpadkov

Hrana ni za v smeti!

Veste, kako kuhati brez odpadkov hrane?

Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani 2023

3. slovenski dan brez zavržene hrane

23 priporočil za zmanjševanje odpadne hrane

Pripravite EKO kosilo

Gradiva ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Tretji mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Spletna anketa Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnosti

Sodelujte v raziskavi o odpadni hrani

Ideje za poceni kosilo: okusno in iz lokalnih sestavin

Obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane

Nasveti za bolj trajnostno prehranjevanje

Strategija za manj izgub hrane in odpadne hrane

2. Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Babice so vedele, da se hrane ne meče v smeti

Zaveza k zmanjševanju izgub in odpadne hrane

Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Spoštujmo hrano, spoštujmo planet

»Stran pa ne bomo metal!«

Priporočila za zmanjševanje količin odpadne hrane

Zmanjšajmo količino živilskih odpadkov

Reševanje hrane pred iztekom roka

»Hrana je premalo spoštovana,« pravi ministrica dr. Aleksandra Pivec

16. OKTOBER, SVETOVNI DAN HRANE

Preveč hrane zavržemo!

Količina zavržene hrane v Sloveniji se je v petih letih zmanjšala za 63 odstotkov!

Kako iz ostankov hrane pripraviti okusne jedi

“Problem zavržene hrane je naš skupni problem – in zato ga lahko rešimo samo skupaj!”

Cilj: do leta 2030 pol manj zavržene hrane

Vsak Slovenec v povprečju letno zavrže več kot 80 kg hrane

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem