Hrana ni za v smeti | Odpadna hrana |

Hrana ni za v smeti

Do leta 2030 smo se na globalni ravni zavezali prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca. To lahko dosežemo le s skupnimi prizadevanji, ki se začnejo pri vsakem posamezniku. V okviru Agende za trajnostni razvoj do leta 2030 so Združeni narodi kot pomemben cilj opredelili do leta 2030 prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca v prodaji ... Preberite več

10 nasvetov za manj živilskih odpadkov

Pripravite EKO kosilo

Gradiva ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Tretji mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Raje kot v smeti pretvorimo v nove jedi

Spletna anketa Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnosti

Sodelujte v raziskavi o odpadni hrani

Ideje za poceni kosilo: okusno in iz lokalnih sestavin

Obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane

Nasveti za bolj trajnostno prehranjevanje

Strategija za manj izgub hrane in odpadne hrane

2. Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Babice so vedele, da se hrane ne meče v smeti

Zaveza k zmanjševanju izgub in odpadne hrane

Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Hrana ni za v smeti

»Stran pa ne bomo metal!«

Priporočila za zmanjševanje količin odpadne hrane

Zmanjšajmo količino živilskih odpadkov

Hrana ni za v smeti!

Reševanje hrane pred iztekom roka

»Hrana je premalo spoštovana,« pravi ministrica dr. Aleksandra Pivec

16. OKTOBER, SVETOVNI DAN HRANE

Preveč hrane zavržemo!

Količina zavržene hrane v Sloveniji se je v petih letih zmanjšala za 63 odstotkov!

Kako iz ostankov hrane pripraviti okusne jedi

“Problem zavržene hrane je naš skupni problem – in zato ga lahko rešimo samo skupaj!”

Cilj: do leta 2030 pol manj zavržene hrane

Vsak Slovenec v povprečju letno zavrže več kot 80 kg hrane

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem