Oznaka »izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef | Zgodbe o naši super hrani

Oznaka »izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »izbrana kakovost«. 

MasterChef Slovenija, ki že vrsto let na POP TV navdušuje gledalce s kuharskim tekmovanjem ljubiteljskih kuharjev, bo letos med drugim namenjena tudi ozaveščanju o pomenu izbire kakovostnih lokalno pridelanih živil. Oddaja, znana po svojih zahtevnih izzivih in kulinaričnih preizkušnjah, bo tekmovalcem in gledalcem omogočila neposreden stik z izdelki, ki nosijo znak »izbrana kakovost – Slovenija«.

Novi pristopi k promociji »izbrana kakovost« 

Sodelovanje v oddaji MasterChef Slovenija presega tradicionalne promocijske kanale in se obrača k sodobnim in zabavnim metodam komuniciranja s potrošniki. Tekmovalci se bodo soočali z izzivi, ki bodo vključevali sestavine z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, s čimer bodo gledalci lahko spoznali prednosti slovenskih proizvodov višje kakovosti. Ta pristop povečuje doseg in vidnost sheme »izbrana kakovost« ter vzpostavlja tesnejšo povezanost med kakovostnimi slovenskimi izdelki in potrošniki.

Poleg predstavitve v oddaji, ki velja za eno najbolj gledanih v Sloveniji, bodo izdelki z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« deležni dodatne pozornosti skozi kreativne vsebine in promocijske umestitve. Ta strategija zagotavlja, da bo sporočilo o pomenu in prednostih izbire kakovostnih lokalnih živil doseglo širok krog gledalcev, od ljubiteljev kuhanja do profesionalcev v gostinstvu.

»Izbrana kakovost« v soju žarometov najbolj gledane oddaje

Sodelovanje v oddaji MasterChef Slovenija je korak naprej k večji prepoznavnosti in cenjenosti slovenskih kmetijskih in živilskih proizvodov. S tem projektom se odpira nova dimenzija v promociji kakovosti in lokalne pridelave, ki obeta pozitiven vpliv na vse deležnike v verigi – od pridelovalcev do končnih potrošnikov.

MasterChef Slovenija.jpg

Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem