Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef | Zgodbe o naši super hrani

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana kakovost«. 

MasterChef Slovenija, ki že vrsto let na POP TV navdušuje gledalce s kuharskim tekmovanjem ljubiteljskih kuharjev, bo letos med drugim namenjena tudi ozaveščanju o pomenu izbire kakovostnih lokalno pridelanih živil. Oddaja, znana po svojih zahtevnih izzivih in kulinaričnih preizkušnjah, bo tekmovalcem in gledalcem omogočila neposreden stik z izdelki, ki nosijo znak »Izbrana kakovost – Slovenija«.

Novi pristopi k promociji »Izbrana kakovost« 

Sodelovanje v oddaji MasterChef Slovenija presega tradicionalne promocijske kanale in se obrača k sodobnim in zabavnim metodam komuniciranja s potrošniki. Tekmovalci se bodo soočali z izzivi, ki bodo vključevali sestavine z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«, s čimer bodo gledalci lahko spoznali prednosti slovenskih proizvodov višje kakovosti. Ta pristop povečuje doseg in vidnost sheme »Izbrana kakovost« ter vzpostavlja tesnejšo povezanost med kakovostnimi slovenskimi izdelki in potrošniki.

Poleg predstavitve v oddaji, ki velja za eno najbolj gledanih v Sloveniji, bodo izdelki z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija« deležni dodatne pozornosti skozi kreativne vsebine in promocijske umestitve. Ta strategija zagotavlja, da bo sporočilo o pomenu in prednostih izbire kakovostnih lokalnih živil doseglo širok krog gledalcev, od ljubiteljev kuhanja do profesionalcev v gostinstvu.

»Izbrana kakovost« v soju žarometov najbolj gledane oddaje

Sodelovanje v oddaji MasterChef Slovenija je korak naprej k večji prepoznavnosti in cenjenosti slovenskih kmetijskih in živilskih proizvodov. S tem projektom se odpira nova dimenzija v promociji kakovosti in lokalne pridelave, ki obeta pozitiven vpliv na vse deležnike v verigi – od pridelovalcev do končnih potrošnikov.

MasterChef Slovenija.jpg

Sorodni članki

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem