Izbrana kakovost Slovenija na pomladanskem Tednu restavracij | Teden restavracij | Odmevi na dogodke

Izbrana kakovost Slovenija na pomladanskem Tednu restavracij

Teden restavracij, največji vseslovenski kulinarični dogodek, bo spomladi 2024 potekal pod geslom »Original, ne kopija!« in bo od 15. do 24. marca predstavil kreativne menije 111 udeleženih restavracij. Tudi letos se kulinaričnemu dogodku pridružuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in predelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo »izbrana kakovost – Slovenija«.

Letošnji Teden restavracij ne prinaša le vrhuncev slovenske kulinarike, temveč tudi priložnost, da se obiskovalcem še bolj približajo domači okusi in kakovost. Gostinci so namreč vabljeni, da z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« na menijih označijo kakovostno, slovensko, certificirano goveje in perutninsko meso iz sheme »izbrana kakovost«. Namen je gostincem in potrošnikom približati vrednote, ki jih ta znak predstavlja: lokalno pridelano, sledljivo, certificirano in predvsem višje kakovosti.

Povezovanje gostincev in lokalne pridelave

Teden restavracij je idealna priložnost, da gostinci izkažejo podporo lokalnim pridelovalcem in predstavijo trajnostni vidik uporabe slovenskega mesa z oznako »izbrane kakovosti«. Želja je, da čim več gostinskih obratov nadomesti svojo ponudbo mesa z mesom, ki nosi to pomembno oznako.

Konkurenčna prednost označevanja jedi

Vključevanje certificiranega mesa v jedilne liste ne prinaša le koristi za goste, ki so vedno bolj osveščeni o poreklu hrane, ki jo uživajo, temveč gostincem omogoča tudi izpostavitev svoje zavezanosti kakovosti in lokalni pridelavi.

meso z oznako izbrana kakovost slovenija

Dogodek kot priložnost za izobraževanje in povezovanje

Poleg promocije kakovostnih sestavin bo Teden restavracij služil tudi kot platforma za izobraževanje gostincev o pomenu in prednostih uporabe mesa z oznako »izbrane kakovosti«. To je priložnost za gradnjo močnejših vezi med gostinci in lokalnimi pridelovalci ter za krepitev zaupanja gostov v oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj bodo razliko tudi sami okusili.

Želimo si, da bi označevanje izbrane kakovosti postalo standard v slovenski gostinski industriji. Teden restavracij je izjemna priložnost, da skupaj pokažemo, kako cenimo delo naših kmetov in pridelovalcev ter kako zelo nam je mar za kakovost in izvor hrane na naših krožnikih.

Rezervacije so odprte od ponedeljka, 4. marca 2024

Restavracije so rezervacije začele sprejemati v ponedeljek, 4. marca. Na spletnem mestu Tedna restavracij so objavljeni posebni meniji, s katerimi bodo restavracije predstavile svoje kulinarične zgodbe.

Preberite tudi:

Gostinci, označite meso »izbrana kakovost – Slovenija« 


Sorodni članki

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Jesenski teden restavracij je pred vrati

Zdaj je čas, da rezervirate svojo mizo in uživate v kateri izmed 100 izbranih restavracij, ki vabijo z jesenskimi meniji iz lokalnih sezonskih dobrot širom Slovenije.Kaj je Teden restavracij?Cilj Tedna restavracij je promovirati vrhunsko slovensko kulinariko po vsakomur dostopni ceni.…

Več...

Teden restavracij: vrhunska kulinarika na dostopen način

Med 12. in 21. junijem 2020 bo v okviru zdaj že tradicionalnega Tedna restavracij svoja vrata odprlo več kot 100 vrhunskih slovenskih restavracij. Goste vabijo s posebnimi, avtorskimi tri-hodnimi meniji po enotnih cenah. Avtor ideje o Tednu restavracij je slovenski…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem