Za medije

    17.7.2017

    Predstavniki medijev boste na tem mestu našli vse potrebne informacije o projektu promocije kot tudi gradiva o različnih področjih, povezanih z lokalno hrano, in jih lahko uporabite pri svojem delu.

    Z veseljem smo vam na voljo za vsa dodatna vprašanja ali morebitne želje po terenskih ogledih, spoznavanjih in sodelovanjih, tako s pridelovalci kot predelovalci in ostalimi deležniki, kot so na primer certifikacijski organi.

    KONTAKT:
    Luka Kočevar, vodja Službe za odnose z javnostmi in promocijo in tiskovni predstavnik
    Telefon: 01 478 91 63
    GSM: 041 495 163
    E-mail: pr.mkgp@gov.si

    Gradiva

    • Zakonodajo in druge strokovne podlage najdete na: Sektorska promocija
    • Promocijska in informativna gradiva: povezava
    • Zaščitni znak Izbrana kakovost Slovenija: povezava
    • Magazin za potrošnike o promocijski kampanji “Naša super hrana”, prednostih uživanja lokalne hrane in o proizvodiv, označenih z zaščitnim znakom “izbrana kakobvost – Slovenija”: povezava
    • Magazin za pridelovalce in predelovalce, ki vstopajo v promocijo in certificirajo svoje proizvode z zaščitnim znakom “izbrana kakovost – Slovenija”: povezava
    • TV spoti iz kampanje “Naša super hrana”: – Spološna promocija “naša super hrana”: povezava – Splošna promocija sheme “izbrana kakovost”: povezava – Splošna promocija “naše super meso”: povezava – Splošna promocija “naše super mleko”: povezava
    • Infografika o shemi kakovosti in zaščitnem znaku “izbrana kakovost Slovenija”: povezava

    Sporočila za javnost


    Sorodni članki

    Kaj vse moramo vedeti o mesu, njegovi pripravi in shranjevanju

    Če želimo kupiti kakovostno meso, moramo biti pozorni na več dejavnikov. Kako prepoznamo kakovostno meso, kako ga skladiščimo, da ohrani svojo kakovost, ter kako ga pravilno termično obdelujemo, so pomembni vidiki, ki jih moramo razumeti za pravilno rokovanje z mesom.…

    Več...

    Mleko v Sloveniji prirejamo predvsem na družinskih kmetijah, kjer ima vsaka krava svoje ime

    Jasno je, da je pridelava mleka v Sloveniji nekaj posebnega – mleko se večinoma prideluje na manjših do srednje velikih družinskih kmetijah. Ogromnih mlečnih farm, kakršne so prisotne v državah z intenzivno prirejo mleka, v Sloveniji skorajda ne poznamo. Kakšne…

    Več...

    Mleko kot osnovna surovina

    Mleko je osnovna surovina vseh mlekarn. O tem, kako v mlekarnah poskrbijo za sledljivost mleka in vseh posamičnih mlečnih izdelkov, narejenih iz tega mleka, smo se pogovarjali z Ljubljanskimi mlekarnami. Zanimale so nas tudi podrobnosti o tem, kako pridelava mleka…

    Več...
    Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
    Ostani na tekočem