Slovenski vplivneži promovirajo ekološko hrano | Odmevi na dogodke

Slovenski vplivneži promovirajo ekološko hrano

Foto: Ekološka kmetija Trnjula

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je združilo moči z znanimi slovenskimi vplivneži, ki bodo pomagali ozaveščati o ključnih prednostih ekološkega kmetijstva.

Cilj te iniciative je širši javnosti približati vrednost in pomembnost prepoznavanja ter izbire ekoloških izdelkov v vsakdanjem življenju.

Ekološka hrana: več kot le sadje in zelenjava

Ponudba ekološko pridelane hrane ne zajema le sadja in zelenjave, temveč tudi žitarice, jajca, mleko in mlečne izdelke, meso in mesne izdelke ter vina in ribe. Razumevanje celotne verige pridelave, od semena do končnega izdelka na prodajnih policah, igra ključno vlogo pri ozaveščanju kupcev o trajnostnih izbirah.

Stroge zahteve za ekološko pridelavo

Pomembno je vedeti, da ekološka hrana nastaja brez uporabe pesticidov, aditivov, hormonov in umetnih gnojil, z močnim poudarkom na mehanskih ukrepih za zatiranje škodljivcev. V ospredju so tudi humane prakse reje, ki vključujejo prosto pašo živali.

Vplivneži kot ambasadorji ekološkega kmetijstva

Nika Veger, Saša Zor, Anja Kovačič Fornazarič, Danaja Oblak, Ines Pusovnik in Anže Kuplenik so med tistimi, ki so prevzeli vlogo ambasadorjev za promocijo ekološkega kmetovanja in hrane. Predstavnica z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Maja Žibert jim je na posebnem dogodku na ekološki kmetiji Trnulja podrobno predstavila, kako mora biti ekološka hrana pridelana in kakšne prednosti prinaša za okolje ter zdravje ljudi. Predstavljen jim je bil tudi iskalnik, preko katerega lahko sami preverjamo, ali je določeno živilo resnično ekološko certificirano, ki je javno dosegljiv tukaj

Pobudo in sodelovanje z vplivneži spremljajo pozitivni odzivi javnosti in potrjujejo naraščajoče zanimanje za ekološko pridelano hrano med Slovenci, kar je tudi ključno za nadaljnji razvoj in promocijo ekološkega kmetijstva v Sloveniji.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem