Slovenski vplivneži promovirajo ekološko hrano | Odmevi na dogodke

Slovenski vplivneži promovirajo ekološko hrano

Foto: Ekološka kmetija Trnjula

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je združilo moči z znanimi slovenskimi vplivneži, ki bodo pomagali ozaveščati o ključnih prednostih ekološkega kmetijstva.

Cilj te iniciative je širši javnosti približati vrednost in pomembnost prepoznavanja ter izbire ekoloških izdelkov v vsakdanjem življenju.

Ekološka hrana: več kot le sadje in zelenjava

Ponudba ekološko pridelane hrane ne zajema le sadja in zelenjave, temveč tudi žitarice, jajca, mleko in mlečne izdelke, meso in mesne izdelke ter vina in ribe. Razumevanje celotne verige pridelave, od semena do končnega izdelka na prodajnih policah, igra ključno vlogo pri ozaveščanju kupcev o trajnostnih izbirah.

Stroge zahteve za ekološko pridelavo

Pomembno je vedeti, da ekološka hrana nastaja brez uporabe pesticidov, aditivov, hormonov in umetnih gnojil, z močnim poudarkom na mehanskih ukrepih za zatiranje škodljivcev. V ospredju so tudi humane prakse reje, ki vključujejo prosto pašo živali.

Vplivneži kot ambasadorji ekološkega kmetijstva

Nika Veger, Saša Zor, Anja Kovačič Fornazarič, Danaja Oblak, Ines Pusovnik in Anže Kuplenik so med tistimi, ki so prevzeli vlogo ambasadorjev za promocijo ekološkega kmetovanja in hrane. Predstavnica z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Maja Žibert jim je na posebnem dogodku na ekološki kmetiji Trnulja podrobno predstavila, kako mora biti ekološka hrana pridelana in kakšne prednosti prinaša za okolje ter zdravje ljudi. Predstavljen jim je bil tudi iskalnik, preko katerega lahko sami preverjamo, ali je določeno živilo resnično ekološko certificirano, ki je javno dosegljiv tukaj

Pobudo in sodelovanje z vplivneži spremljajo pozitivni odzivi javnosti in potrjujejo naraščajoče zanimanje za ekološko pridelano hrano med Slovenci, kar je tudi ključno za nadaljnji razvoj in promocijo ekološkega kmetijstva v Sloveniji.


Sorodni članki

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa…

Več...

7. svetovni dan čebel

Ob svetovnem dnevu čebel je pozornost celega sveta namenjena čebelam in ostalim opraševalcem, ki imajo vedno večjo vlogo pri iskanju rešitev na področju prehranske varnosti in globalne odprave lakote ter skrbi za okolje in biotske raznovrstnosti.Svetovni dan čebel je dogodek…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam. V času sezone jagod jih lahko…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem