Obiščite Teden turističnih kmetij 2024 | Odmevi na dogodke

Obiščite Teden turističnih kmetij 2024

Združenje turističnih kmetij Slovenije pripravlja pestro dogajanje v sklopu Tedna turističnih kmetij, ki bo potekal od 12. do 21. aprila 2024. To je priložnost, da izkusite kulinariko, kulturo in naravno dediščino Slovenije na nekoliko drugačen način. 

Med 12. in 21. aprilom 2024 bodo turistične kmetije po vsej državi odprle svoja vrata ter ponudile bogat nabor edinstvenih doživetij. Izkoristite priložnost za raziskovanje slovenskega podeželja ter uživanje v pristni lokalni kulinariki.  

Uživajte v slovenski kulinariki

Izkoristite priložnost udeležbe na različnih delavnicah, kjer boste lahko iz prve roke spoznali tradicionalne kuharske veščine in skrivnosti lokalnih dobrot. Od kruha, pečenega v kmečki peči, do sveže pripravljenih sirarskih specialitet.

Degustacije in vodeni ogledi

Ni boljšega načina za spoznavanje kulture kot skozi njene tradicionalne okuse. Degustacije lokalnih vin in jedi bodo dopolnjene z vodenimi ogledi, ki vam bodo približali zgodovino in sodobno življenje na turističnih kmetijah. Odkrijte, kako se tradicija prepleta z inovacijami in kako se ohranja duh preteklosti v sodobnem času.

Seznam dogodkov in aktivnosti >> 

Aktivnosti na prostem

Za ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa Teden turističnih kmetij ponuja bogat nabor aktivnosti: od jahanja in hranjenja živali do vodenih pohodov ter vožnje s traktorji in štirikolesniki. 

Uživajte v gostoljubju in tradiciji

Teden turističnih kmetij ponuja priložnost, da izkusite v gostoljubje slovenskih turističnih kmetij, ki s ponosom delijo svojo dediščino. Pridružite se potovanju skozi okuse, tradicijo in naravne lepote slovenskega podeželja ter začutite utrip življenja na kmetiji. 

Več informacij o dogajanju najdete tukaj.


Sorodni članki

Kaj jesti jeseni?

Sezonska hrana ima hranilno vrednost, prilagojeno letnemu času, prav tako pa je najbolj naravno pridelana. Tudi z zdravstvenega vidika je priporočljivo uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja, saj so običajno bolj optimalno dozoreli in imajo višjo biološko (hranilno)…

Več...

Kako shranjujemo gobe

Jedi iz svežih gob bodo gotovo pričarale najboljše okuse in največ zadovoljstva še tako zahtevnemu gurmanu. Vendar pa gobe lahko na različne načine in za različne priložnosti tudi shranimo. Gospodinje danes gobe posušijo, zamrznejo in vložije v kis ali olje.…

Več...

To so prejemniki odličij na sejmu AGRA 2024

62. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je potekal med 24. in 29. avgustom v Gornji Radgoni, je združil 1720 razstavljavcev iz 35 držav. Ob koncu dogodka so bila podeljena tudi prestižna priznanja za kakovost mesa in mesnih izdelkov, mleka, mlečnih…

Več...

Zakaj naj bodo lokalno pridelana jabolka in hruške stalnica v naši prehrani?

V Sloveniji jabolka in hruške že stoletja veljajo za osnovno živilo, ki ga najdemo v skoraj vsakem gospodinjstvu. Ko govorimo o izbiri sadja za vsakdanjo prehrano, bi morali dati prednost lokalno pridelanim jabolkom in hruškam. Lokalno pridelana jabolka in hruške…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem