Obiščite Teden turističnih kmetij 2024 | Odmevi na dogodke

Obiščite Teden turističnih kmetij 2024

Združenje turističnih kmetij Slovenije pripravlja pestro dogajanje v sklopu Tedna turističnih kmetij, ki bo potekal od 12. do 21. aprila 2024. To je priložnost, da izkusite kulinariko, kulturo in naravno dediščino Slovenije na nekoliko drugačen način. 

Med 12. in 21. aprilom 2024 bodo turistične kmetije po vsej državi odprle svoja vrata ter ponudile bogat nabor edinstvenih doživetij. Izkoristite priložnost za raziskovanje slovenskega podeželja ter uživanje v pristni lokalni kulinariki.  

Uživajte v slovenski kulinariki

Izkoristite priložnost udeležbe na različnih delavnicah, kjer boste lahko iz prve roke spoznali tradicionalne kuharske veščine in skrivnosti lokalnih dobrot. Od kruha, pečenega v kmečki peči, do sveže pripravljenih sirarskih specialitet.

Degustacije in vodeni ogledi

Ni boljšega načina za spoznavanje kulture kot skozi njene tradicionalne okuse. Degustacije lokalnih vin in jedi bodo dopolnjene z vodenimi ogledi, ki vam bodo približali zgodovino in sodobno življenje na turističnih kmetijah. Odkrijte, kako se tradicija prepleta z inovacijami in kako se ohranja duh preteklosti v sodobnem času.

Seznam dogodkov in aktivnosti >> 

Aktivnosti na prostem

Za ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa Teden turističnih kmetij ponuja bogat nabor aktivnosti: od jahanja in hranjenja živali do vodenih pohodov ter vožnje s traktorji in štirikolesniki. 

Uživajte v gostoljubju in tradiciji

Teden turističnih kmetij ponuja priložnost, da izkusite v gostoljubje slovenskih turističnih kmetij, ki s ponosom delijo svojo dediščino. Pridružite se potovanju skozi okuse, tradicijo in naravne lepote slovenskega podeželja ter začutite utrip življenja na kmetiji. 

Več informacij o dogajanju najdete tukaj.


Sorodni članki

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem