Podalpska gurmanska invazija na Berlin | Zgodbe o naši super hrani

Podalpska gurmanska invazija na Berlin

Prebivalci nemške prestolnice in okolice so bili te dni deležni posebne nakupovalne popestritve. V elitni berlinski veleblagovnici KaDeWe se je namreč v sklopu slovenskih tednov predstavilo enajst slovenskih proizvajalcev hrane.

KaDeWe ali s polnim imenom Kaufhaus des Westens že dolgo slovi kot največja in najbolj znana veleblagovnica v celi Nemčiji. Pravzaprav je s 60.000 kvadratnimi metri in več kot 380.000 ponujenimi prodajnimi artikli največja trgovina v celinski Evropi! Posebej slovit je njen gurmanski oddelek, na katerem se med sedmim in devetnajstim septembrom predstavlja tudi enajst slovenskih proizvajalcev.

Na tem mini festivalu slovenske lokalne kakovosti med drugimi sodelujejo Celjske mesnine, Piranske soline, Vinska klet Goriška brda, Tovarna olja Gea in Hiša medu Božnar iz Polhovega Gradca. Izdelkom, ki bodo deležni dovolj velikega zanimanja berlinskih sladokuscev, se vsekakor obeta trajna uvrstitev na prodajne police titanske nemške veleblagovnice.

Predstavitev je organiziralo slovensko veleposlaništvo v Berlinu v sodelovanju z javno agencijo Spirit Slovenija. Kot je povedala veleposlanica Marta Kos Marko, naša država sicer nima množične proizvodnje, s katero bi se lahko uveljavila v velikih zahodnih trgovskih verigah, zato pa se lahko toliko bolj izkaže z visokokakovostnimi nišnimi izdelki, ki so na voljo v delikatesah. Dobrote slovenskega kmetijstva in živilske industrije so v tujini dejansko vse bolj uveljavljene in cenjene. Slovenski minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je poudaril, da je tudi to razlog za stalno rast izvoza naše živilskopredelovalne industrije, ki je lani dosegel skoraj četrtino prodaje naše celotne živilskopredelovalne panoge.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem