Štirje poletni zajtrki iz lokalnih sestavin | Priporočila za uporabo v kuhinji

Štirje poletni zajtrki iz lokalnih sestavin

Zajtrk še vedno velja za kralja med obroki, poleti pa lahko še posebej poskrbimo, da si pripravimo zdrav zajtrk in slastnih lokalnih dobrot. Morda celo z lastnega vrta.

Pripravili smo štiri ideje za poletne zajtrke, ki jim lahko tudi poljubno dodajate sestavine in tako vsak dan pripravite nekaj nekoliko drugačnega.

Lešnikov drobljenec

Lešnikov drobljenec je slastna izbira tako za otroke kot za odrasle. To polnovredno jed lahko pripravite tudi v nekoliko večjih količinah in jo shranite tudi kot odlično malico.

Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom

Če imate za zajtrk še vedno najraje kruh, vam priporočamo, da preizkusite nekoliko drugačen recept za slasten domač kruh brez uporabe kvasa. Nanj lahko namažete domačo marmelado ali ga obložite s svežo zelenjavo in lokalnim sirom.

Jabolčna čežana

Jabolčna čežana mnoge spomni na otroštvo, vendar je še vedno aktualna in priljubljena izbira za lahkoten zajtrk. Dodate ji lahko tudi različno jagodičevje ali zraven pojeste kos kruha.

Osvežujoči napitki na samooskrbni pogon

Poletni napitek ali smoothie je izbira, ki vam omogoča popolno svobodo kombiniranja svežih sestavin. Priporočamo, da mešate skupaj sadje in zelenjavo, saj tako še povečate dozo vitaminov in zmanjšate sladkobo. V napitek velja vključiti tudi zelenjavo, ki sicer morda ni med vašimi priljubljenimi izbirami, saj se bo med drugimi sestavinami okus lepo povezal in ublažil.

rdeč smuti

Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem