Štirje poletni zajtrki iz lokalnih sestavin | Priporočila za uporabo v kuhinji

Štirje poletni zajtrki iz lokalnih sestavin

Zajtrk še vedno velja za kralja med obroki, poleti pa lahko še posebej poskrbimo, da si pripravimo zdrav zajtrk in slastnih lokalnih dobrot. Morda celo z lastnega vrta.

Pripravili smo štiri ideje za poletne zajtrke, ki jim lahko tudi poljubno dodajate sestavine in tako vsak dan pripravite nekaj nekoliko drugačnega.

Lešnikov drobljenec

Lešnikov drobljenec je slastna izbira tako za otroke kot za odrasle. To polnovredno jed lahko pripravite tudi v nekoliko večjih količinah in jo shranite tudi kot odlično malico.

Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom

Če imate za zajtrk še vedno najraje kruh, vam priporočamo, da preizkusite nekoliko drugačen recept za slasten domač kruh brez uporabe kvasa. Nanj lahko namažete domačo marmelado ali ga obložite s svežo zelenjavo in lokalnim sirom.

Jabolčna čežana

Jabolčna čežana mnoge spomni na otroštvo, vendar je še vedno aktualna in priljubljena izbira za lahkoten zajtrk. Dodate ji lahko tudi različno jagodičevje ali zraven pojeste kos kruha.

Osvežujoči napitki na samooskrbni pogon

Poletni napitek ali smoothie je izbira, ki vam omogoča popolno svobodo kombiniranja svežih sestavin. Priporočamo, da mešate skupaj sadje in zelenjavo, saj tako še povečate dozo vitaminov in zmanjšate sladkobo. V napitek velja vključiti tudi zelenjavo, ki sicer morda ni med vašimi priljubljenimi izbirami, saj se bo med drugimi sestavinami okus lepo povezal in ublažil.

rdeč smuti

Sorodni članki

Kulinarično druženje - Teden restavracij

Teden restavracij je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organiziral kulinarično srečanje v ljubljanskem Pen Klubu. Dogodek, ki se ga je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo Mateja Čalušić, je bil posvečen raziskovanju trajnostne gastronomije in promociji lokalnih…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam.V času sezone jagod jih lahko najdemo…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadne hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem