Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom – recept

Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom – recept 14.11.2018

Recept smo povzeli po strani Tradicionalni slovenski zajtrk, kamor so ga posredovali iz kmetijstva Mežič iz Malega Podloga, Leskovec pri Krškem. Primeren je za tiste, ki ne smejo ali nočejo uživati kvasa in izdelkov iz kvasa.

Sestavine:

  • 50 dag poljubne moke
  • 5 dcl mineralne vode
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1/2 zavitka vinskega kamna

Priprava:

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom in jih, ko so povezane, zlijemo v podolgovat model. Pečemo pri  180 stopinj 50 minut.

Temne vrste kruha zahtevajo višje temperature pečenja. (200- 230 stopinj Celzija)

Vroč pečen kruh ovijemo v suho krpo in pustimo, da se na dvignjeni površini ohladi. Lahko ga postavimo na rešetke, tako da zrak okoli ovitega kruha lahko kroži in vlaga izhlapi.

Preberite več:

Naš super kruh

Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom – recept
5 (100%) št. ocen: 1


Sorodni recepti

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Domač kruh: žemlje – recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...

Domač kruh: velikonočna pletenka – recept

  • Sestavine: 700 g moke, 3 ščepce soli, 70 g masla, 3 žlice kisle smetane, naribana lupina ene bio limone. Za kvasec segrejemo 3 dl mleka ter dodamo zavojček kvasa (42 g), žličko sladkorja in vanilijev sladkor ter počakamo, da se…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem