Pirin kruh brez kvasa – recept | Kruh, Pira, Tradicionalna jed | Recepti

Pirin kruh brez kvasa – recept

4.1/5 - (20 votes)
Pirin kruh

Sestavine:

Priprava:

Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine, nato dodamo v posodo presejane suhe sestavine. Testo prelijemo v pomaščen model.

Pečico vnaprej ogrejemo na 190 stopinj. Sprva kruh pol ure pečemo pri 170 stopinjah, nato pa še pol ure pri 180 stopinjah.

Ko je pečen, kruh zavijemo v krpo in položimo na rešetko, ter pustimo, da se ohladi.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Medenjaki – recept

  • Najboljši medenjaki so iz lokalnih sestavin Za pripravo najboljših medenjakov izberite sestavine lokalnega izvora. Ponudnike moke, slovenskega medu, jajc in masla najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Za lažje iskanje uporabite možnost iskanja po kategorijah. Medenjaki sodijo v prednovoletni…

  • Več...

Božični kruh – recept

  • Sestavine:42 g kvasa125 g sladkorja250 ml toplega mleka300 g bele moke200 g ržene moke1 vrečka vaniljevega sladkorja200 g masla2 ščepca soli80 g orehov80 g lešnikov80 g rozin80 g suhih sliv70 g sladkorja v prahuPriprava:V posebno skledico nadrobimo kvas, dodamo 1…

  • Več...

Domača jabolčna pita – recept

  • Pri izbiri sestavin bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Za pripravo najboljše jabolčne pite izberite lokalno pridelane sestavine z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki vam jamči 100-odsotno slovensko poreklo.SestavineTesto:350  gramov mokepol pecilnega praška1 vaniljin sladkor120 gramov sladkorja v…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine:1 kg bele moke2 žlički soli0,5 dl olja0,5 l tople vodeZa kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)Priprava:V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem