Pirin kruh brez kvasa – recept

Pirin kruh brez kvasa – recept 21.3.2019

Sestavine:

Priprava:

Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine, nato dodamo v posodo presejane suhe sestavine. Testo prelijemo v pomaščen model.

Pečico vnaprej ogrejemo na 190 stopinj. Sprva kruh pol ure pečemo pri 170 stopinjah, nato pa še pol ure pri 180 stopinjah.

Ko je pečen, kruh zavijemo v krpo in položimo na rešetko, ter pustimo, da se ohladi.

Preberite tudi:

Pirin kruh brez kvasa – recept
4.5 (89.23%) št. ocen: 13


Sorodni recepti

Domač kruh: žemlje – recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...

Domač kruh: velikonočna pletenka – recept

  • Sestavine: 700 g moke, 3 ščepce soli, 70 g masla, 3 žlice kisle smetane, naribana lupina ene bio limone. Za kvasec segrejemo 3 dl mleka ter dodamo zavojček kvasa (42 g), žličko sladkorja in vanilijev sladkor ter počakamo, da se…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem