Pirin kruh brez kvasa – recept | Kruh, Pira, Tradicionalna jed | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Pirin kruh brez kvasa – recept

4.1/5 - (20 votes)
Pirin kruh

Sestavine:

Priprava:

Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine, nato dodamo v posodo presejane suhe sestavine. Testo prelijemo v pomaščen model.

Pečico vnaprej ogrejemo na 190 stopinj. Sprva kruh pol ure pečemo pri 170 stopinjah, nato pa še pol ure pri 180 stopinjah.

Ko je pečen, kruh zavijemo v krpo in položimo na rešetko, ter pustimo, da se ohladi.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Medenjaki – recept

  • Medenjaki sodijo v prednovoletni čas. V mnogih domišljijskih svetovih hišica iz medenega testa prikazuje praznično vzdušje in pričakovanje praznikov. Sestavine: 600 g moke 200 g sladkorja 200 g medu 150 g mehkega masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 2 poravnani žlički…

  • Več...

Božični kruh – recept

  • Sestavine: 42 g kvasa 125 g sladkorja 250 ml toplega mleka 500 g bele moke 1 vrečka vaniljevega sladkorja 200 g masla 2 ščepca soli 80 g orehov 80 g suhih marelic 80 g rozin 80 g suhih sliv 80…

  • Več...

Domača jabolčna pita – recept

  • Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška 1 vanili sladkor 120 gramov sladkorja v prahu 150 gramov masla izbrana kakovost Slovenija 2 rumenjaka 4 žlice kisle smetane izbrana kakovost Slovenija Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo zmehčano maslo, sladkor…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine:1 kg bele moke2 žlički soli0,5 dl olja0,5 l tople vodeZa kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)Priprava:V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem