Recepti Archive | Page 4 of 11 | Naša super hrana

recept

Široki rezanci z orehi – recept

  • Sestavine: 300 g rezancev 50 g masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 100 g mletih orehov 6 žlic domačega medu Priprava: Skuhajmo 300 g rezancev. Na ponvi raztopimo 50 g masla, dodamo 100 g mletih orehov ter 6 žlic ...

  • Več...

Pečene slive – recept

  • Sestavine: 1 kg zrelih sliv 60 g cimeta 60 g sladkorja med vanilijev sladoled praženi lešniki Priprava: Predstavljamo vam okusen recept za pripravo pečenih sliv. Razkoščičimo kilogram zrelih sliv in jih enakomerno razporedimo v pekač, prekrit s peki papirjem. V ...

  • Več...

Slana pita – recept

  • Z manj izgub hrane prihranimo na vseh ravneh – od vil do vilic Kadar pri obroku ostanejo meso, zelenjava ali jajca, lahko pripravimo okusno novo jed in tako pomagamo zmanjšati količino zavržkov hrane, poleg tega pa tudi občutno prihranimo. Pomembno ...

  • Več...

Domača jabolčna pita – recept

  • Pri izbiri sestavin bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Za pripravo najboljše jabolčne pite izberite lokalno pridelane sestavine z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki vam jamči 100-odsotno slovensko poreklo. Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška ...

  • Več...

Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

  • Sestavine: 1,5 kg jagnječje krače 35 dag namočenega belega fižola v zrnju 25 dag čebule 35 dag stročjega fižola 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina 1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepka pol dcl oljčnega olja 85 dag ...

  • Več...

Kakijeva marmelada – recept

  • https://youtu.be/yqVwfFElsDw Sestavine: 3 kg kakija 2 jabolki 1 kg sladkorja sok ene limone 20 g cimeta 10 g vanilijevega sladkorja 15 ml vanilijeve arome 15 ml ruma Postopek: Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki ...

  • Več...

Bučni kolač – recept

  • Sestavine: 170 g bučnega pireja 2 jajci 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 200 g rjavega sladkorja 250 g moke 1 žlička cimeta 1/2 žličke muškatnega oreščka 1/2 žličke mletih klinčkov 200 g sladkorja v prahu 1/2 žličke ...

  • Več...

Slasten kruhov narastek z jabolki in rozinami

  • Star kruh lahko porabimo na različne načine in tako pripomoremo k zmanjševanju zavržkov hrane. Preberite recept za slastno in zelo okusno sladico. Sestavine: maslo za namastitev pekača 500 g starega kruha 2 srednje veliki kiselkasti jabolki drobno naribana lupinica ene ...

  • Več...

Domače maslo – recept

  • Čas priprave: 15 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Zgodi se, da v zadnjem hipu ugotovite, da imate v hladilniku premalo masla. Lahko pa se zgodi tudi, da vam ostaja sladka smetana. Ta preverjeni recept nam je posredovala Marjana Marodi, soavtorica vsebin na strani oblizniprste.si. Priporočamo vam, da posegate ...

  • Več...

Marelična marmelada z manj sladkorja – recept

  • Sestavine: 1,5 kg izkoščičenih marelic sok polovice limone 400 g sladkorja 4 žlice ruma ščepec cimeta v prahu Priprava: Dovolj zrele marelice izkoščičimo in jih drobno narežemo. Stresemo jih v široko posodo, jih potresemo s sladkorjem ter pustimo stati čez ...

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine: 1 glava sezonske zelene solate rukola redkvice 2 trdo kuhani jajci sol, poper olivno olje jabolčni kis Priprava: Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane ...

  • Več...

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Izberite slovenski krompir Ponudnike slovenskega krompirja najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.  Sestavine: 700 g slovenskega krompirja 4 žlice olja 2 vejici rožmarina sol in poper Priprava: Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito ...

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine: 1 glava svežega zelja 6 strokov česna (priporočamo slovenskega) 1 žlica sladkorja 4–5 svežih paradižnikov ali pelatov 1 žlica moke juha za zalivanje sol, poper origano, bazilika, majaron olivno olje Priprava: Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo ...

  • Več...

Božanska borovničeva pita – recept

  • Sestavine: Testo: 400 g ostre moke 120 g sladkorja 160 g masla Izbrana kakovost – Slovenija 2 jajci (manjši) 1 vaniljev sladkor naribana limonina lupinica 1/2 limone ščep soli Borovničev nadev: 550 g svežih borovnic (lahko tudi zmrznjene) 100 g ...

  • Več...

Slasten jagodni kolač – recept

  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • S hrano ravnajmo varčno Bodimo pozorni, da hrane ne mečemo v smeti in tako zmanjšujmo količino zavržkov v svojem gospodinjstvu. Jagodni kolač hranimo v hladilniku in ga porabimo v nekaj dneh. Sestavine za kolač 15 večjih jagod z oznako »izbrana ...

  • Več...

Nojev file v vinski omaki

  • Sestavine 600 g nojevega fileja 50 g šalotke 300 ml bistre juhe 100 ml rdečega vina timijan, sol, poper Priprava File solimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo ter opečemo še na drugi ...

  • Več...

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

  • Naj bodo sestavine lokalnega porekla Za najokusnejšo jed izberite sestavine lokalnega porekla. Številne ponudnike zdrave lokalne hrane najdete tudi na našem Zemljevidu. Za 4 osebe potrebujemo: 40 dag nasekanih jagnječjih kosti 1,5 l vode 20 dag jagnječjega plečeta sol, poprovo ...

  • Več...

Ocvrte miške

  • Izberite lokalno pridelane sestavine Miške bodo najboljšega okusa, če boste za pripravo uporabili lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine 30 dag slovenske moke 1,5 dag kvasa 3 dag sladkorja 3 ...

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine: 250 g gladke moke tip 500 250 g ostre moke 2,5 dag svežega kvasa 2,5 dcl mlačnega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 0,5 dcl olja 4 rumenjaki 1 žlica kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« ...

  • Več...

Pražen krompir – recept

  • Čas priprave: 60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 80 dag krompirja 1/2 dl olja (še boljša je svinjska mast) 8 dag čebule sol in poper po okusu Priprava: Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj ...

  • Več...