Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept | Zelenjava, Zelje | Recepti

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

5/5 - (1 vote)
Sladko zelje s paradižnikom – recept

Sestavine:

  • 1 glava svežega zelja
  • 6 strokov česna (priporočamo slovenskega)
  • 1 žlica sladkorja
  • 4–5 svežih paradižnikov ali pelatov
  • 1 žlica moke
  • juha za zalivanje
  • sol, poper
  • origano, bazilika, majaron
  • olivno olje

Priprava:

Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke, dodamo  sesekljan česen ter počakamo, da zadiši. Dodamo narezano mlado zelje, premešamo in pokrito dušimo toliko časa, da izpari voda. Dodamo sesekljane sveže paradižnike ali kot alternativo pelate ter še nekaj minut dušimo. Ko voda tudi tokrat izhlapi, jed posipamo z žlico moke in zalijemo z juho. Po okusu še solimo, popramo in dodamo izbrana zelišča. Dušimo v napol pokriti posodi, vse dokler ni zelje mehko.

Komentarji na “Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept”:

  1.  A je brez moke bistveno manj okusno? Se mi zdi, da prežganje (oz. mokanje) ni ravno zdravo, mar ne? In da se ga raje nadomešča npr. s praženo čebulo. Kako je s tem?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Zeljna gibanica – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Ta jed je plod medgeneracijske komunikacije ali zapuščine prednikov regije ob meji z Madžarsko, kjer sestavine predstavljajo okusno lokalno zgodbo. Oblika spominja na enega izmed stebrov gastronomske strategije Prekmurja, s certifikatom zaščiteno Prekmursko gibanico, izbor sestavin pa je značilen za…

  • Več...

Bučni kolač – recept

  • Sestavine: 170 g bučnega pireja 2 jajci 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 200 g rjavega sladkorja 250 g moke 1 žlička cimeta 1/2 žličke muškatnega oreščka 1/2 žličke mletih klinčkov 200 g sladkorja v prahu 1/2 žličke…

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem