Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept 17.7.2020

Sestavine:

  • 1 glava sezonske zelene solate
  • rukola
  • redkvice
  • 2 trdo kuhani jajci
  • sol, poper
  • olivno olje
  • jabolčni kis

Priprava:

Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.

V posodici zamešamo sol, poper, olivno olje in jabolčni kis ter tik pred postrežbo prelijemo po solati.

Preberite tudi:

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Marelična marmelada z manj sladkorja – recept

  • Sestavine: 1,5 kg izkoščičenih marelic sok polovice limone 400 g sladkorja 4 žlice ruma ščepec cimeta v prahu Priprava: Dovolj zrele marelice izkoščičimo in jih drobno narežemo. Stresemo jih v široko posodo, jih potresemo s sladkorjem ter pustimo stati čez…

  • Več...

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Sestavine:700 g krompirja4 žlice olja2 vejici rožmarinasol in poperVse sestavine so ekološke.Priprava:Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter vanjo postavimo krompir,…

  • Več...

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

  • Sestavine:200 g govejega hrbta1 žlica olja1 šalotka120 ml rdečega vina100 ml jušne osnove1 šop peteršilja1 žlička bele moke1 žlička rjavega sladkorja20 g maslasol in poperVse sestavine so ekološke.Priprava:Goveji hrbet popopramo in posolimo. Pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute.…

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem