Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept
- Čas priprave: 60-90 min
Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…
- Več...
Zdi se mi popolnoma neprimerno, da se poleg bučnega kolača, ki je narejen iz pireja ali iz sort oranžno mesnatih buč ali pa iz sort muškatnih buč, na zgornji fotografiji pojavi OKRASNA BUČKA. Bučni pireji, ki se uporabljajo za tovrstna peciva nikakor niso narejeni iz vrst NAVADNIH buč, kamor spadajo tudi okrasne buče. Okrasne buče pa lahko vsebujejo “grenčino” kukurbitacin!!!, niso za uživanje, temveč za okras. Pri bučah je pomembno katere vrste oz. sorte so za kaj primernejše, kar se tiče kulinarike. Zato je potrebno potrošnike pravilno informirat.