Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Božanska borovničeva pita – recept

Borovničeva pita 2.7.2020

Sestavine:

Testo:

  • 400 g ostre moke
  • 120 g sladkorja
  • 160 g masla Izbrana kakovost – Slovenija
  • 2 jajci (manjši)
  • 1 vaniljev sladkor
  • naribana limonina lupinica 1/2 limone
  • ščep soli

Borovničev nadev:

  • 550 g svežih borovnic (lahko tudi zmrznjene)
  • 100 g sladkorja
  • sok 1 manjše limone
  • naribana limonina lupinica 1/2 limone
  • 60 g koruznega škroba (Gustin)

Priprava:

V posodo stresemo vse sestavine za testo in ga z rokami zgnetemo. Pripravimo eno večjo kepo za podlago pite in eno manjšo za izdelavo mreže na vrhu pite, ki jo shranimo na hladno.

Večjo kepo razpotegnemo po dnu pekača, ki ga predhodno namastimo.

Lotimo se priprave borovničevega nadeva, kjer priporočamo uporabo svežih borovnic, izjemoma zmrznjenih. Borovnice segrevamo na ponvi in jim dodamo sok limone, limonino lupinico, sladkor in koruzni škrob. Vse sestavine mešamo, da se enakomerno porazdelijo.

Borovničev nadev enakomerno porazdelimo čez testo za pite.

Nato iz male kepe testa naredimo trakce in jih v obliki mreže polagamo po vrhu pite.

Borovničevo pito pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. Pečeno pito nekaj ur pustimo, da se popolnoma ohladi.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem