Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Pečene slive – recept

Pečene slive 9.2.2021

Sestavine:

  • 1 kg zrelih sliv
  • 60 g cimeta
  • 60 g sladkorja
  • med
  • vanilijev sladoled
  • praženi lešniki

Priprava:

Predstavljamo vam okusen recept za pripravo pečenih sliv. Razkoščičimo kilogram zrelih sliv in jih enakomerno razporedimo v pekač, prekrit s peki papirjem. V posodi zmešamo dve žlici cimeta v prahu (60 g) in dve žlici sladkorja (60 g) ter z mešanico posujemo slive v pekaču. Pečemo 20 minut na 180 °C. Pečene slive razporedimo na krožniku in zraven postrežemo vanilijev sladoled, prelijemo z domačim medom in posujemo s praženimi lešniki.

Ko izbiramo sadje, posegajmo po lokalnem sadju, bogatem z vitamini in polnega okusa, ki je obrano v času optimalne zrelosti. Najdemo ga pod znakom Izbrana kakovost Slovenija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Malinin narastek – recept

  • Sestavine:150 g skute50 g sladkorja v prahu20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«dva rumenjaka200 g prosene kaše500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«5 žlic medu2 beljaka10 g vanilijevega sladkorjasveže maline z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem