Recepti Archive | Page 6 of 11 | Naša super hrana

recept

Jabolčne rožice z listnatim testom in skutno kremo

  • Sestavine: 4 lepa jabolka Izbrane kakovosti (Idared, Jonagold ali Majda) 200 g listnatega testa 100 g skute 1 zavojček vanilijevega sladkorja 1 jajce sok pol limone 2-3 žlice sladkorja 1 žlica stopljenega masla noževa konica cimeta maslo Postopek: Pečico segrejemo ...

  • Več...

Vanilijevi gumbki – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 250 g moke 80 g sladkorja v prahu 2 vrečki vaniljevega sladkorja 3 vrečke vaniljevega pudinga Priprava: V skledo presejemo moko in puding iz vrečke ter premešamo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in ...

  • Več...

Piškoti iz ovsenih kosmičev – recept

  • Sestavine: 75 g masla Izbrana kakovost Slovenija 125 g ovsenih kosmičev 75 g sladkorja 1 jajce 3 – 5 kapelj esence mandlja ali vanilije 50 g moke 3 g pecilnega praška (1 zvrhana žlička) Priprava: V ponvi razpustimo maslo in med ...

  • Več...

Orehovi rogljički – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 350 g moke 100 g sladkorja 100 g drobno mletih orehov 1 jajce mleti sladkor za kopel po peki Priprava: V razpuščeno maslo penasto vmešamo sladkor in jajce, dokler ne dobimo lepe rumene kreme. ...

  • Več...

Kukiji s koščki čokolade – recept

  • Enostavni piškoti, ki jih pripravimo brez zahtevnega oblikovanja in okraševanja. Sestavine: 300 g moke 1 žlička soda bikarbone 1 ščepec soli 230 g masla Izbrana kakovost Slovenija 150 g sladkorja v prahu 2 jajci 120 g grobo nasekljane temne, mlečne in ...

  • Več...

Krhki domači piškoti za okraševanje – recept

  • Ti domači piškoti so zelo hvaležni za ustvarjanje. Zelo dobri so sami, ali z različnimi masami za okraševanje. Izrezujete lahko poljubne, manjše in večje oblike. Sestavine: 750 g moke 350 g sladkorja 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 1 ...

  • Več...

Zavitek s kislim zeljem – recept

  • Naj bodo sestavine lokalnega porekla Jed bo najbolj okusna, če boste uporabili lokalno pridelane sestavine. Ponudnike čebule, zelja, olivnega olja in belega vina lahko najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane, kjer lahko iščete po različnih kategorijah.  Sestavine: 1 ...

  • Več...

Segedin – recept

  • Izberite meso slovenskega porekla Ob nakupu mesa za segedin bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči, da je bilo meso pridelano in predelano v Sloveniji. Sestavine: pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa pol kilograma kislega zelja ...

  • Več...

Dušeno kislo zelje – recept

  • Izberite kislo zelje slovenskih ponudnikov Najboljšega okusa je lokalno pridelano kislo zelje. Najdite ponudnike na našem Zemljevidu. Sestavine: pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 2 majhni čebuli 1 lovorov list dva stroka česna ...

  • Več...

Dušeno zelje s krompirjem – recept

  • Naj bosta zelje in krompir lokalna Za najbolj okusno jed je pomembno, da kupite zelje in krompir lokalnega porekla. Vam najbližjega ponudnika najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.  Sestavine: 10 dag slanine dva srednje velika krompirja 1 čebula ...

  • Več...

Domač kruh: žemlje – recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. ...

  • Več...

Domač kruh: velikonočna pletenka – recept

  • Sestavine: 700 g moke, 3 ščepce soli, 70 g masla, 3 žlice kisle smetane, naribana lupina ene bio limone. Za kvasec segrejemo 3 dl mleka ter dodamo zavojček kvasa (42 g), žličko sladkorja in vanilijev sladkor ter počakamo, da se ...

  • Več...

Domač kruh: kajzerice – recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino vsujemo sladkor. ...

  • Več...

Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom – recept

  • Recept smo povzeli po strani Tradicionalni slovenski zajtrk, kamor so ga posredovali iz kmetijstva Mežič iz Malega Podloga, Leskovec pri Krškem. Primeren je za tiste, ki ne smejo ali nočejo uživati kvasa in izdelkov iz kvasa. Sestavine: 50 dag poljubne ...

  • Več...

Domač kruh brez gnetenja – recept

  • Pomembno je, da imamo pri roki posodo s pokrovko, ki je odporna na toploto, saj se kruh peče pokrit. Sestavine 600 g moke 2 žlički suhega kvasa 1 čajna žlička soli 3,5 dl vode Priprava: Sestavine hitro zmešamo s kuhalnico ...

  • Več...

Domača pečena jabolka – recept

  • Pečena jabolka poznajo že naši predniki in morda si v zadnjem času ponovno utirajo pot na naše jedilnike. Priprava je izredno enostavna. Jabolka sprva izpeščičimo. Najbolje je, če uporabimo temu namenjen nož, sicer pa si lahko pomagamo z žličko. V ...

  • Več...

Kostanjeva torta s čokolado brez peke – recept

  • Sestavine 900 g olupljenega, kuhanega ali pečenega kostanja (svežega kostanja potrebujete okoli 1,2 kilograma) 160 gramov sladkorja 2 žlica ruma 440 g čokolade za kuhanje 220 g masla Izbrana kakovost Slovenija Postopek: S paličnim mešalnikom ali sekljalnikom pretlačimo hladen, že ...

  • Več...

Kostanjeva juha

  • Sestavine: 350 g pretlačenega kuhanega ali pečenega kostanja 2 krompirja 3 žlice olja ena čebula strok česna manjši gomolj zelene 1 do 1,5 litra vode sol 1 dl smetane za kuhanje muškatni orešček Postopek: Na olju popražimo narezano čebulo in ...

  • Več...

Kostanj s slanino kot predjed – recept

  • Sestavine: 20 večjih kuhanih celih kostanjev do 20 kosov slanine Za preliv: 1,5 enote ketchupa 1/2 enote vode 1/3 enote rjavega sladkorja 3 žlice jabolčnega kisa 3 žlice Worcestshire omake 1 mala žlička čilija v prahu 1 žlica drobno nasekljane ...

  • Več...

Kostanj, kako ga pripraviti – recept

  • Kostanj je dobrota narave, ki jo bogato ponujajo jesenski gozdovi. Ob nabiranju izkažimo hvaležnost in čim manj posegajmo v naravo. In seveda, ne prekoračimo zdrave mere. Kostanj lahko pripravimo na več načinov. Nekateri ga kuhajo v vodi, drugi ga pečejo ...

  • Več...