Slana pita

Čas priprave
40 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
1 ura
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
6
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Testo
- 175 g moke
- 75 g masla
- sol
Nadev
- narezano meso od pečenke, perutnine ipd.
- katera koli zelenjava, ki vam ostane oziroma jo je treba porabiti
- nariban sir
- čebula
- 1 jajce
- sol in poper
- 1 lonček kisle smetane
- ščep muškatnega oreščka
Postopek:
Moko presejemo in posolimo. Vanjo vgnetemo na koščke narezano maslo, ki je na sobni temperaturi. Gnetemo, dokler ne dobimo gladkega testa. Pol ure pustimo počivati v hladilniku.
Čebulo narežemo na kolobarje in jo popražimo na olju. Zmešamo kislo smetano, nariban sir in vmešamo jajce. Nato solimo, popramo, začinimo s ščepom muškatnega oreščka ter v zmes dodamo ohlajeno čebulo.
Testo razvaljamo na velikost pekača za pite. Dno preluknjamo z vilicami in ga za nekaj minut postavimo v pečico, ogreto na 175 °C.
Po testu prelijemo zmes, ki jo obložimo še z mesom in poljubno zelenjavo.
Pečemo dobrih 15 minut na 175 °C.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.