Recepti Archive | Page 2 of 11 | Naša super hrana

recept

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (68 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. ...

  • Več...

Recept za hitro zelenjavno enolončnico s kranjsko klobaso

  • Sestavine: 1 žlica masti ali masla 2 srednje velika krompirja 2 srednje velika korenčka 150 g stročjega fižola 1 velika čebula 1 l vode ali jušne osnove 2 stroka česna peteršilj 1 kranjska klobasa in/ali manjši kos šunke poper 1 ...

  • Več...

Zeljna gibanica – recept

  • Čas priprave: 2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Ta jed je plod medgeneracijske komunikacije ali zapuščine prednikov regije ob meji z Madžarsko, kjer sestavine predstavljajo okusno lokalno zgodbo. Oblika spominja na enega izmed stebrov gastronomske strategije Prekmurja, s certifikatom zaščiteno Prekmursko gibanico, izbor sestavin pa je značilen za ...

  • Več...

Goveji zvitki s slivami

  • Izberite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Najboljše je meso slovenskega porekla, ki ni prepotovalo dolgih razdalj. Lahko ste prepričani, da ob izbiri oznake »izbrana kakovost – Slovenija« dobite višjo kakovost mesa, ki je podvrženo dodatnim kontrolam. Sestavine: Zvitki: ...

  • Več...

Domači mlinci – recept

  • Izbirajmo lokalno Za pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.  Sestavine 300 g moke iz slovenskega žita 1 jajce 1 žlica kisle smetane 170 ml vode sol Priprava Vse sestavine ...

  • Več...

Kolač iz rdeče pese – recept

  • Sestavine 200 g kuhane rdeče pese 250 g moke 3 jajca 3 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 100 g sladkorja pecilni prašek 50 ml olja mleti mandlji sladkor v prahu za okrasitev lešniki za okrasitev Priprava Rdečo ...

  • Več...

Palačinke iz rdeče pese – recept

  • Sestavine 1 rdeča pesa 1 jajce 300 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 120 g bele ali pirine moke 2 žlici olja ščepec soli Priprava V skledo stresemo moko in ji dodamo sol. Na sredini naredimo jamico, v ...

  • Več...

Enolončnica z bučkami in suhim kruhom

  • Hrane ne zavrzimo Enolončnica je odlična tudi, če jo zamrznete ali pa jo shranite za naslednji dan. Sestavine 1 velika buča ali 2 bučki 1 majhna čebula 1 rdeča in 1 zelena paprika skodelica na koščke narezanega starega kruha 3 ...

  • Več...

Brancin v škrniclju – recept

  • Brancin v škrniclju ali brancin v škratocu, kot mu pravijo na Primorskem, je izjemno okusna jed, s katero lahko presenetite svoje goste ali družinske člane. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je vedno za oblizniti prste. Sestavine 1 večji file brancina ...

  • Več...

Pečen piščanec po mediteransko z olivami – recept

  • Sestavine 1 kg piščanca z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 kg krompirja 1 žlica mlete rdeče paprike vejica rožmarina češnjev paradižnik 0,5 dl oljčnega olja 1 skodelica črnih oliv peteršilj sol in poper Priprava Očistimo piščanca, ga razkosamo, operemo ...

  • Več...

Goveja juha – recept

  • Naj bodo sestavine lokalne Ta odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost. Sestavine: 1 kg govedine ...

  • Več...

Marinirana goveja rebra – recept

  • Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost. Sestavine: 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 l suhega ...

  • Več...

Medene perutničke z žara – recept

  • https://youtu.be/BJY7ma6KYkM Izberite meso izbrane kakovosti Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine: Perutničke 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Marinada ...

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine: Za ...

  • Več...

Pohane kračke

  • Bodite pozorni, da izberete perutnino z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. V shemo izbrana kakovost lahko namreč vstopajo samo odobreni, registrirani in certificirani obrati za zakol živali in predelavo ter proizvodnjo mesa. Sestavine: piščančje krače z oznako »izbrana kakovost – ...

  • Več...

Štefani pečenka

  • Za okusno pečenko je zelo pomembno, katero meso izberete. Poiščite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj ste tako lahko prepričani, da dobite meso, kjer so vsi postopki od reje do razseka in predelave opravljeni v Sloveniji. Sestavine: 1 ...

  • Več...

Velikonočna šunka v testu – recept

  • Čas priprave: 120 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Izberimo kakovostne slovenske sestavine Za pripravo odlične velikonočne šunke v testu v čim večji meri posezite po sestavinah, označenih z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Ta vam jamči višjo kakovost in izpostavljenost kontrolam neodvisnih certifikacijskih organov. Sestavine: 1 kg prekajene ...

  • Več...

Orehova potica – recept

  • Čas priprave: 110 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Potica je slovenska kraljica sladic Slovenska potica sodi med sladice, ki so jih znali pripraviti že naši predniki. Nosi oznako Zajamčena tradicionalna posebnost, s katero je zaščitenih pet vrst potice glede na njihov nadev: orehov, orehov z rozinami, rozinov, pehtranov ...

  • Več...

Skutini štruklji

  • Štruklji so slovenska posebnost Skutini štruklji so ena od slovenskih posebnosti, ki jo lahko pripravite kar doma. Najboljši skutini štruklji so narejeni iz slovenskega mleka, ki ga prepoznate po oznaki »izbrana kakovost – Slovenija«. Še posebej okusni bodo, če kot ...

  • Več...

Skutino pecivo

  • Skutino pecivo je okusna in lahka sladica, ki se prileže k vsaki jedi. Pecivo je izredno sočno in nasitno, zato ga lahko zaužijete tudi kot malico. Priporočamo, da skutino pecivo hranite v hladilniku in ga porabite v nekaj dneh. Pri ...

  • Več...