Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o še vedno USTAVLJENEM plačevanju prispevka za promocijo! Preberite tukaj >

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo
    22.4.2020

    Za 4 osebe potrebujemo:

    • 40 dag nasekanih jagnječjih kosti
    • 1,5 l vode
    • 20 dag jagnječjega plečeta
    • sol, poprovo zrnje
    • 2 jedilni žlici olja
    • 1 korenček
    • 5 dag gomolja zelene
    • 1 peteršiljeva korenina
    • pol porovega stebla
    • 3 stroke česna
    • 1 rdeča in 1 rumena paprika
    • drobnjak za dekoracijo

    Postopek priprave:

    V loncu segrejemo olje in kosti dobro prepražimo. Dolijemo vodo, solimo in popramo s poprom v zrnju. Dodamo še jagnječje pleče, zavremo in počasi kuhamo na zmernem ognju 1 ½ ure. Nato juho precedimo in razmastimo. Korenček, zeleno in peteršiljev koren operemo, olupimo in do mehkega skuhamo v precejeni juhi.

    Česen olupimo in drobno narežemo. Papriki operemo, razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Por operemo in narežemo na približno pol cm debele trakove. Pred koncem kuhanja damo narezane sestavine v juho in kuhamo še deset minut. Juho po želji še začinimo. Meso in korenovke začinimo na primerne kose. Tik pred serviranjem juho potresemo z narezanim drobnjakom.

    Avtor recepta: mag. Jože Zalar, avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

    Preberite tudi: 

      Dodaj komentar

      Vaš e-naslov ne bo objavljen.


      Sorodni recepti

      Sončni zajtrk

      • Čas priprave: 10 minut
        • #
        • #
        • #
      • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

      • Več...

      Nojev file v vinski omaki

      • Sestavine600 g nojevega fileja50 g šalotke300 ml bistre juhe100 ml rdečega vinatimijan, sol, poperPripravaFile solimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo ter opečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo, pečemo pa skupno ne…

      • Več...

      Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

      • Sestavine:1,5 kg jagnječje krače35 dag namočenega belega fižola v zrnju25 dag čebule35 dag stročjega fižola1 žlica sesekljanega svežega rožmarina1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepkapol dcl oljčnega olja85 dag paradižnikovih pelatov iz pločevinke3 stroki česnasol, sveže zmlet…

      • Več...

      Velikonočni jagenjček - recept

      • Ker se bližamo Velikonočnim praznikom, v naši tradiciji pa je bil jagenjček sestavni del velikonočnega jedilnika, vam predstavljamo preprost recept za njegovo pripravo.Potrebujemo:1 jagenjčkovo stegno, najbolje zadnje2 žlici grobe morske soli2 žlički sveže drobljenega, nemletega popra3 stroke sesekljanega česna2 žlici…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem