Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

5/5 - (1 vote)
Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo
    22.4.2020

    Za 4 osebe potrebujemo:

    • 40 dag nasekanih jagnječjih kosti
    • 1,5 l vode
    • 20 dag jagnječjega plečeta
    • sol, poprovo zrnje
    • 2 jedilni žlici olja
    • 1 korenček
    • 5 dag gomolja zelene
    • 1 peteršiljeva korenina
    • pol porovega stebla
    • 3 stroke česna
    • 1 rdeča in 1 rumena paprika
    • drobnjak za dekoracijo

    Postopek priprave:

    V loncu segrejemo olje in kosti dobro prepražimo. Dolijemo vodo, solimo in popramo s poprom v zrnju. Dodamo še jagnječje pleče, zavremo in počasi kuhamo na zmernem ognju 1 ½ ure. Nato juho precedimo in razmastimo. Korenček, zeleno in peteršiljev koren operemo, olupimo in do mehkega skuhamo v precejeni juhi.

    Česen olupimo in drobno narežemo. Papriki operemo, razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Por operemo in narežemo na približno pol cm debele trakove. Pred koncem kuhanja damo narezane sestavine v juho in kuhamo še deset minut. Juho po želji še začinimo. Meso in korenovke začinimo na primerne kose. Tik pred serviranjem juho potresemo z narezanim drobnjakom.

    Avtor recepta: mag. Jože Zalar, avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

    Preberite tudi: 

      Dodaj odgovor

      Vaš e-naslov ne bo objavljen.


      Sorodni recepti

      Martinova račka – recept

      • Sestavine: raca iz domače reje, težka 2–3 kg 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«) sol Priprava: Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo…

      • Več...

      Domača češnjeva pita

      • Sestavine: Testo za pito: 0,50 dag bele moke ščepec soli 30 dag masla z oznako izbrana kakovost – Slovenija 1 pecilni prašek 1 jajce z oznako izbrana kakovost – Slovenija Češnjev nadev: 1 kg češenj z oznako izbrana kakovost –…

      • Več...

      EKO goveji steak v vinski omaki – recept

      • Sestavine: 200 g govejega hrbta 1 žlica olja 1 šalotka 120 ml rdečega vina 100 ml jušne osnove 1 šop peteršilja 1 žlička bele moke 1 žlička rjavega sladkorja 20 g masla sol in poper Vse sestavine so ekološke. Priprava:…

      • Več...

      Šparglji v pršutu – recept

      • Sestavine za 4 do 6 oseb: 1 kg debelejših slovenskih zelenih špargljev 10 dag kraškega pršuta v rezinah 1–2 žlički oljčnega olja Slovenske Istre poper riban trdi sir z oznako izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C.…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem