Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje! Preberite več >

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo
    22.4.2020

    Za 4 osebe potrebujemo:

    • 40 dag nasekanih jagnječjih kosti
    • 1,5 l vode
    • 20 dag jagnječjega plečeta
    • sol, poprovo zrnje
    • 2 jedilni žlici olja
    • 1 korenček
    • 5 dag gomolja zelene
    • 1 peteršiljeva korenina
    • pol porovega stebla
    • 3 stroke česna
    • 1 rdeča in 1 rumena paprika
    • drobnjak za dekoracijo

    Postopek priprave:

    V loncu segrejemo olje in kosti dobro prepražimo. Dolijemo vodo, solimo in popramo s poprom v zrnju. Dodamo še jagnječje pleče, zavremo in počasi kuhamo na zmernem ognju 1 ½ ure. Nato juho precedimo in razmastimo. Korenček, zeleno in peteršiljev koren operemo, olupimo in do mehkega skuhamo v precejeni juhi.

    Česen olupimo in drobno narežemo. Papriki operemo, razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Por operemo in narežemo na približno pol cm debele trakove. Pred koncem kuhanja damo narezane sestavine v juho in kuhamo še deset minut. Juho po želji še začinimo. Meso in korenovke začinimo na primerne kose. Tik pred serviranjem juho potresemo z narezanim drobnjakom.

    Avtor recepta: mag. Jože Zalar, avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

    Preberite tudi: 

      Dodaj komentar

      Vaš e-naslov ne bo objavljen.


      Sorodni recepti

      Belokranjska pogača – tradicionalni recept

      • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

      • Več...

      Domače maslo - recept

      • Čas priprave: 15 min
        • #
        • #
        • #
      • Zgodi se, da v zadnjem hipu ugotovite, da imate v hladilniku premalo masla. Lahko pa se zgodi tudi, da vam ostaja sladka smetana. Ta preverjeni recept nam je posredovala Marjana Marodi, soavtorica vsebin na strani oblizniprste.si. Priporočamo vam, da posegate…

      • Več...

      Marelična marmelada z manj sladkorja – recept

      • Sestavine: 1,5 kg izkoščičenih marelic sok polovice limone 400 g sladkorja 4 žlice ruma ščepec cimeta v prahu Priprava: Dovolj zrele marelice izkoščičimo in jih drobno narežemo. Stresemo jih v široko posodo, jih potresemo s sladkorjem ter pustimo stati čez…

      • Več...

      Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

      • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem