Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo | Jagnjetina, Meso | Recepti

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

5/5 - (1 vote)
Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

Naj bodo sestavine lokalnega porekla

Za najokusnejšo jed izberite sestavine lokalnega porekla. Številne ponudnike zdrave lokalne hrane najdete tudi na našem Zemljevidu.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 40 dag nasekanih jagnječjih kosti
  • 1,5 l vode
  • 20 dag jagnječjega plečeta
  • sol, poprovo zrnje
  • 2 jedilni žlici olja
  • 1 korenček
  • 5 dag gomolja zelene
  • 1 peteršiljeva korenina
  • pol porovega stebla
  • 3 stroke česna
  • 1 rdeča in 1 rumena paprika
  • drobnjak za dekoracijo

Postopek priprave:

V loncu segrejemo olje in kosti dobro prepražimo. Dolijemo vodo, solimo in popramo s poprom v zrnju. Dodamo še jagnječje pleče, zavremo in počasi kuhamo na zmernem ognju 1 ½ ure. Nato juho precedimo in razmastimo. Korenček, zeleno in peteršiljev koren operemo, olupimo in do mehkega skuhamo v precejeni juhi.

Česen olupimo in drobno narežemo. Papriki operemo, razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Por operemo in narežemo na približno pol cm debele trakove. Pred koncem kuhanja damo narezane sestavine v juho in kuhamo še deset minut. Juho po želji še začinimo. Meso in korenovke začinimo na primerne kose. Tik pred serviranjem juho potresemo z narezanim drobnjakom.

Avtor recepta: mag. Jože Zalar, avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem