Kakijeva marmelada - recept | Kaki, Sadje | Recepti

Kakijeva marmelada – recept

4.2/5 - (6 votes)

Sestavine:

  • 3 kg kakija
  • 2 jabolki
  • 1 kg sladkorja
  • sok ene limone
  • 20 g cimeta
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 15 ml vanilijeve arome
  • 15 ml ruma

Postopek:

Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki narezani jabolki. Z ročnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo 1 kg sladkorja, sok ene limone, 20 g cimeta, 10 g vanilijevega sladkorja, 15 ml vanilijeve arome ter 15 ml ruma. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju in redno mešamo.

Odstavimo in nadevamo v vroče kozarčke.

*Opomba: Če kupimo še nezrele plodove, bodo ti brez težav dozoreli pri sobni temperaturi, proces pa lahko pospešimo, če jih postavimo v zaprto posodo skupaj z jabolki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Sestavine: 500 ml sladke smetane 50 g sladkorja v prahu 10 g vanilijevega sladkorja 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 20 g sladkorja Priprava: Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo…

  • Več...

Široki rezanci z orehi – recept

  • Sestavine:300 g rezancev50 g masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g mletih orehov6 žlic domačega meduPriprava:Skuhajmo 300 g rezancev. Na ponvi raztopimo 50 g masla, dodamo 100 g mletih orehov ter 6 žlic medu. Omako prelijemo preko rezancev in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem