Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Obvestilo za zbirni obračun prispevka - aplikacija EZPP.  Preberite več >

Kakijeva marmelada – recept

Sestavine:

  • 3 kg kakija
  • 2 jabolki
  • 1 kg sladkorja
  • sok ene limone
  • 20 g cimeta
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 15 ml vanilijeve arome
  • 15 ml ruma

Postopek:

Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki narezani jabolki. Z ročnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo 1 kg sladkorja, sok ene limone, 20 g cimeta, 10 g vanilijevega sladkorja, 15 ml vanilijeve arome ter 15 ml ruma. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju in redno mešamo.

Odstavimo in nadevamo v vroče kozarčke.

*Opomba: Če kupimo še nezrele plodove, bodo ti brez težav dozoreli pri sobni temperaturi, proces pa lahko pospešimo, če jih postavimo v zaprto posodo skupaj z jabolki.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kakavovo pecivo s kakijem - recept

  • Sestavine: 50 dag zrelih kakijev naribana lupinica pomaranče 1 žlica masla 1 žlica travniškega medu Testo: 21 dag moke 15 dag masla 2 žlici kakava v prahu pol čajne žličke soli, ščepec cimeta 2 žlici žajbljevega medu Žajbljev ali sivkin…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem