Flancati – recept | Recepti

Flancati – recept

2.7/5 - (4 votes)
Flancati na mizi

Sestavine:

  • 250 g moke tip 500
  • 1 vrečica suhega kvasa ali 1/2 kocke svežega
  • 3 rumenjaki
  • 40 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 40 g sladkorja
  • ščep soli
  • 150 ml mlačnega mleka
  • 1 vaniljev sladkor
  • naribana limonina lupinica
  • 3 žlice ruma
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

V posodo damo vse suhe sestavine in jih premešamo. Nato dodamo še mokre sestavine in dobro zgnetemo testo. Na primerno toplem mestu ga pustimo vzhajati tako dolgo, da podvoji volumen.

Če se odločimo za uporabo svežega kvasa, predhodno pripravimo kvasec (kvas damo v malo tople vode in dodamo žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja). Bodimo pozorni, saj sveži kvas med vzhajanjem ne sme priti v stik s soljo, zato jo dodamo kasneje, ko zamesimo testo.

Testo odložimo na pomokano delovno površino in ga zvaljamo na približno 3 mm debeline. Z namenskim nožen za testo (s kolescem) narežemo testo v obliko romba in v vsakem naredimo dve zarezi. Tako narezano testo pokrijemo in pustimo vzhajati še pol ure.

V ponvi segrejemo olje in ko je dovolj ogreto, vanje začnemo polagati flancate z zgornjim delom obrnjene navzdol. V ponev jih ne položimo preveč naenkrat, ker bodo še narasli. Po 3 minutah pečenja na eni strani jih obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani. Odlagamo jih na papirnato brisačo, da popivna odvečno maščobo.

Komentarji na “Flancati – recept”:

  1.  Objavili ste recept za kvasene flancate, na sliki pa so krhki flancati. Med njimi je velika razlika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Goveji zvitki s slivami

  • Izberite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Najboljše je meso slovenskega porekla, ki ni prepotovalo dolgih razdalj. Lahko ste prepričani, da ob izbiri oznake »izbrana kakovost – Slovenija« dobite višjo kakovost mesa, ki je podvrženo dodatnim kontrolam.Sestavine:Zvitki:3 goveji zrezki z…

  • Več...

Praznični Miklavževi parkeljni - recept

  • Izbirajmo lokalno Za pripravo parkljev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Recept za parklje Sestavine: 400 g bele moke iz slovenskih žit 20 g svežega kvasa 30 g sladkorja 2 dl…

  • Več...

Domači mlinci – recept

  • Izbirajmo lokalnoZa pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine300 g moke iz slovenskega žita1 jajce1 žlica kisle smetane170 ml vodesolPripravaVse sestavine zmešamo skupaj in iz njih zgnetemo testo. Pokritega pustimo…

  • Več...

Kolač iz rdeče pese – recept

  • Sestavine200 g kuhane rdeče pese250 g moke3 jajca3 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g sladkorjapecilni prašek50 ml oljamleti mandljisladkor v prahu za okrasitevlešniki za okrasitevPripravaRdečo peso skuhamo in jo v mešalniku zmešamo v kašo oziroma pesin pire.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem