Flancati – recept | Pust | Recepti

Flancati – recept

3.4/5 - (8 votes)
Na sliki so flancati na krožniku

Najboljši flancati so iz lokalnih sestavin

Podpirajmo lokalno in za pripravo okusnih flancatov uporabimo lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Sestavine:

  • 250 g moke tip 500
  • 1 vrečica suhega kvasa ali 1/2 kocke svežega
  • 3 rumenjaki
  • 40 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 40 g sladkorja
  • ščep soli
  • 150 ml mlačnega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 vaniljev sladkor
  • naribana limonina lupinica
  • 3 žlice ruma
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

V posodo damo vse suhe sestavine in jih premešamo. Nato dodamo še mokre sestavine in dobro zgnetemo testo. Na primerno toplem mestu ga pustimo vzhajati tako dolgo, da podvoji volumen.

Če se odločimo za uporabo svežega kvasa, predhodno pripravimo kvasec (kvas damo v malo tople vode in dodamo žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja). Bodimo pozorni, saj sveži kvas med vzhajanjem ne sme priti v stik s soljo, zato jo dodamo kasneje, ko zamesimo testo.

Testo odložimo na pomokano delovno površino in ga zvaljamo na približno 3 mm debeline. Z namenskim nožen za testo (s kolescem) narežemo testo v obliko romba in v vsakem naredimo dve zarezi. Tako narezano testo pokrijemo in pustimo vzhajati še pol ure.

V ponvi segrejemo olje in ko je dovolj ogreto, vanje začnemo polagati flancate z zgornjim delom obrnjene navzdol. V ponev jih ne položimo preveč naenkrat, ker bodo še narasli. Po 3 minutah pečenja na eni strani jih obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani. Odlagamo jih na papirnato brisačo, da popivna odvečno maščobo.

Želite pripraviti še druge pustne jedi? Odlične recepte najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Zdravi krofi iz pečice – recept

  • Najbolj zdravi so iz slovenskih sestavin! Za pripravo zdravih krofov uporabite čim več slovenskih, lokalno pridelanih sestavin. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči, da so živila pridelana in predelana v Sloveniji. Sestavine 250 g slovenske ostre…

  • Več...

Ocvrte miške

  • Izberite lokalno pridelane sestavine Miške bodo najboljšega okusa, če boste za pripravo uporabili lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine 30 dag slovenske moke 1,5 dag kvasa 3 dag sladkorja 3…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem