Flancati – recept | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Flancati – recept

2.7/5 - (4 votes)
Flancati na mizi

Sestavine:

  • 250 g moke tip 500
  • 1 vrečica suhega kvasa ali 1/2 kocke svežega
  • 3 rumenjaki
  • 40 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 40 g sladkorja
  • ščep soli
  • 150 ml mlačnega mleka
  • 1 vaniljev sladkor
  • naribana limonina lupinica
  • 3 žlice ruma
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

V posodo damo vse suhe sestavine in jih premešamo. Nato dodamo še mokre sestavine in dobro zgnetemo testo. Na primerno toplem mestu ga pustimo vzhajati tako dolgo, da podvoji volumen.

Če se odločimo za uporabo svežega kvasa, predhodno pripravimo kvasec (kvas damo v malo tople vode in dodamo žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja). Bodimo pozorni, saj sveži kvas med vzhajanjem ne sme priti v stik s soljo, zato jo dodamo kasneje, ko zamesimo testo.

Testo odložimo na pomokano delovno površino in ga zvaljamo na približno 3 mm debeline. Z namenskim nožen za testo (s kolescem) narežemo testo v obliko romba in v vsakem naredimo dve zarezi. Tako narezano testo pokrijemo in pustimo vzhajati še pol ure.

V ponvi segrejemo olje in ko je dovolj ogreto, vanje začnemo polagati flancate z zgornjim delom obrnjene navzdol. V ponev jih ne položimo preveč naenkrat, ker bodo še narasli. Po 3 minutah pečenja na eni strani jih obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani. Odlagamo jih na papirnato brisačo, da popivna odvečno maščobo.

Komentarji na “Flancati – recept”:

  1.  Objavili ste recept za kvasene flancate, na sliki pa so krhki flancati. Med njimi je velika razlika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kolač iz rdeče pese – recept

  • Sestavine200 g kuhane rdeče pese250 g moke3 jajca3 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g sladkorjapecilni prašek50 ml oljamleti mandljisladkor v prahu za okrasitevlešniki za okrasitevPripravaRdečo peso skuhamo in jo v mešalniku zmešamo v kašo oziroma pesin pire.…

  • Več...

Palačinke iz rdeče pese – recept

  • Sestavine1 rdeča pesa1 jajce300 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«120 g bele ali pirine moke2 žlici oljaščepec soliPripravaV skledo stresemo moko in ji dodamo sol. Na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, 300 ml mleka in olje.…

  • Več...

Enolončnica z bučkami in suhim kruhom

  • Sestavine 1 velika buča ali 2 bučki 1 majhna čebula 1 rdeča in 1 zelena paprika skodelica na koščke narezanega starega kruha 3 žlice masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 0,5 l mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«…

  • Več...

Brancin v škrniclju - recept

  • Brancin v škrniclju ali brancin v škratocu, kot mu pravijo na Primorskem, je izjemno okusna jed, s katero lahko presenetite svoje goste ali družinske člane. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je vedno za oblizniti prste.Sestavine1 večji file brancina (priporočamo piranskega…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem