Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom 22.12.2020
  • Sestavine:
  • 1,5 kg jagnječje krače
  • 35 dag namočenega belega fižola v zrnju
  • 25 dag čebule
  • 35 dag stročjega fižola
  • 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
  • 1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepka
  • pol dcl oljčnega olja
  • 85 dag paradižnikovih pelatov iz pločevinke
  • 3 stroki česna
  • sol, sveže zmlet poper

Recept je primeren za 4 – 6 oseb:

Postopek:

Namočen beli fižol kuhamo 10 minut, nato ga odcedimo. Čebulo olupimo in jo narežemo na četrtine. Stročji fižol otrebimo in odstranimo nitke. Jagnjetino solimo, popramo in natremo z zelišči. V kozici segrejemo oljčno olje, na njem z vseh strani opečemo meso, dodamo zelenjavo, paradižnik iz pločevinke s sokom vred, zavremo in zatem v kozico dodamo še strt česen. V pokriti posodi vse sestavine kuhamo od 1 ½ – 2 ur.

Avtor recepta: mag. Jože Zalar,  avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Martinova račka – recept

  • Sestavine:raca iz domače reje, težka 2–3 kg2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«)solPriprava:Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo na 180 °C in račko…

  • Več...

Velikonočni jagenjček - recept

  • Ker se bližamo Velikonočnim praznikom, v naši tradiciji pa je bil jagenjček sestavni del velikonočnega jedilnika, vam predstavljamo preprost recept za njegovo pripravo.Potrebujemo:1 jagenjčkovo stegno, najbolje zadnje2 žlici grobe morske soli2 žlički sveže drobljenega, nemletega popra3 stroke sesekljanega česna2 žlici…

  • Več...

Goveji steak v vinski omaki - video recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=S2BK8g-I5kU Okusen goveji steak je pripravljen zelo hitro, pa tudi zelo okusen je. Da bo kosilo ali večerja pravo doživetje, ga pripravite z vinsko omako. Namig: kakovostno slovensko goveje meso nosi znak izbrana kakovost – Slovenija, steak pa boste spekli…

  • Več...

Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo - video recept

  • Čas priprave: 50 min
    • #
    • #
    • #
  • https://www.youtube.com/watch?v=N0dQBFVft_g Čeprav se govedina v pečici peče počasi, je ta recept vseeno odličen, zahteva pa tudi zelo malo predpriprave. Izberite najljubšo prilogo in uživajte v slovenskem govejem mesu izbrana kakovost – Slovenija! Sestavine (za štiri osebe): 1 kg govejih pleč…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem