Ocvrte miške

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
6 minut
Skupni čas
36 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Zima
Sestavine:
- 30 dag moke
- 1,5 dag kvasa
- 3 dag sladkorja
- 3 rumenjaki
- 6 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1,5 dag mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- sol
- sladkor v prahu
- olje za cvrtje
Postopek:
Iz sestavin zamesimo mehko kvašeno testo in pustimo 30 minut, da vzhaja. Z naoljeno žlico zajemamo testo in ga polagamo v vroče olje. Cvremo toliko časa, dokler miške ne postanejo svetlo rjave barve.
Ocvrte miške poberemo iz olja ter jih na prtičku pustimo, da se odcedijo. Pred postrežbo jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Oživite tradicijo pusta in razveselite bližnje s skrbno pripravljenimi dobrotami iz lokalnih sestavin.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.