Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o še vedno USTAVLJENEM plačevanju prispevka za promocijo! Preberite tukaj >

Nojev file v vinski omaki

Nojev file v vinski omaki 6.5.2020

Sestavine

  • 600 g nojevega fileja
  • 50 g šalotke
  • 300 ml bistre juhe
  • 100 ml rdečega vina
  • timijan, sol, poper

Priprava

File solimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo ter opečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo, pečemo pa skupno ne več kot 6 minut. Nojevo meso mora ohraniti rožnato sredico polno sokov. S predolgo peko na previsoki temperaturi izgubi vse žlahtne lastnosti, saj postane trdo in pusto. Pečeno meso pustimo nekaj minut počivati, da se sokovi enakomerno razporedijo. Postrežemo z vinsko omako in prilogo.

Vinska omaka:

Vse sestavine razen soli damo v lonec in počasi na majhnem ognju kuhamo toliko časa, da nam ostane samo še četrtina tekočine. Vinsko omako začinimo in zgostimo s škrobom.

Za več receptov in idej obiščite naš kulinarični kotiček (www.modrivrat.si).
(Recept: chef Igor Jagodic)

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem