PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023 | Zgodbe o naši super hrani

PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023

Na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023, ki je potekalo med 8. in 9. oktobrom na sejmu ANUGA v Kölnu, je ekipa PestoArt, ki je zmagala na ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, dosegla izjemne rezultate. Izmed 14 tekmujočih ekip so bili nagrajeni za najbolj učinkovito komunikacijsko strategijo.

Ekipa PestoArt, zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, se je odlično odrezala na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023. Med 14 sodelujočimi ekipami so prejeli nagrado za najboljšo komunikacijsko strategijo. Evropsko tekmovanje je letos potekalo od 8. do 9. oktobra na prizorišču sejma ANUGA v Kölnu.

Poznate tekmovanje Ecotrophelia Slovenija?

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija mladim študentom ponuja priložnost za razvoj podjetniških idej v živilskopredelovalni industriji, s čimer spodbuja njihovo inovativnost in konkurenčnost. Vloga mladih postaja vse bolj ključna, saj bodo prav njihovo znanje in sposobnosti določali smer in konkurenčno prednost slovenskega agroživilstva.

V času svojega študija imajo študentje priložnost ustvariti inovativne živilske izdelke, pri čemer morajo upoštevati različne vidike, kot so tehnologija, senzorika, proizvodnja, zakonodaja, finance, okoljski dejavniki in trženje. Ecotrophelia je platforma, ki povezuje študente, akademike, raziskovalce in gospodarstvenike v iskanju ekoloških inovacij.

Plod tekmovanja kar 68 novih živilskih izdelkov

Od leta 2008, ko je tekmovanje v Sloveniji zaživelo, je sodelovalo že 263 študentov, ki so skupaj ustvarili kar 68 novih živilskih izdelkov.


Sorodni članki

Kulinarično druženje - Teden restavracij

Teden restavracij je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organiziral kulinarično srečanje v ljubljanskem Pen Klubu. Dogodek je bil posvečen raziskovanju trajnostne gastronomije in promociji lokalnih sestavin, kar ima ključno vlogo pri razvoju slovenske kulinarike.Razprava je temeljila…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam.V času sezone jagod jih lahko najdemo…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadne hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem