Dve super ideji za popestritev poletnega menija | Priporočila za uporabo v kuhinji

Dve super ideji za popestritev poletnega menija

Poletje je čas za svežino in zdrave lokalne sestavine, ki so v obilju na voljo tako na lokalnih kmetijah kot na policah trgovin.

Pripravili smo predloga za pripravo mesnega ali brezmesnega kosila. Obe jedi vas bosta navdušili s polnim okusom in svežino poletnih sestavin.

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto

Pripravite tokrat ražnjiče na nekoliko drugačen način in poskusite okusen recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Priporočamo vam, da izberete piščančje meso z znakom Izbrana kakovost – Slovenija ter si tako preverjeno zagotovite meso slovenskega porekla in višje kakovosti.

Gratinirani skutni cmoki v paradižnikovi omaki

S to jedjo, ki je lahko bodisi priloga bodisi glavna jed, nikakor ne morete zgrešiti. Uporabite lahko sveže sestavine, pozorni pa bodite tudi pri poreklu skute in sirnega namaza, kjer je najbolje izbrati lokalno pridelane izdelke polnega okusa.

Ravnajmo s hrano odgovorno

Če katere izmed jedi ne boste pojedli cele, jo vsekakor lahko prihranite za večerjo ali pa za hladno malico naslednji dan. Na ta način prispevate k zmanjšanju zavržkov hrane in si hkrati zagotovite še en dodaten okusen obrok.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem