Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef | Zgodbe o naši super hrani

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so morali uporabiti maslo, med in mleko, da bi ustvarili inovativno slovensko jed.

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru, ko na izobraževalnih zavodih po Sloveniji otroci zaužijejo kruh, maslo, med, mleko in jabolka – vse domačega izvora. Chef Jure Tomič je s svojim pristopom želel tekmovalcem in gledalcem približati pomen zdravega zajtrka in tradicionalnih sestavin, hkrati pa spodbuditi inovativnost in kreativnost pri pripravi hrane.

Poudarek na lokalnem in tradicionalnem

Izziv, ki ga je zasnoval, ni bil preprost. Zahteval je, da tekmovalci presežejo tradicionalne načine uporabe osnovnih sestavin in jih združijo v nekaj izjemno izvirnega. Rezultat? Sladice, ki so bile ne le vizualno privlačne, ampak so s svojimi okusi uspele pričarati občutek domačnosti in topline, ki ju odraža slovenski zajtrk.

Tako je bil vsak grižljaj poklon tradiciji in tudi dokaz, da je možno z nekoliko domišljije preteklost prenesti v sedanjost na najbolj izviren način.


Sorodni članki

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem