Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef | Zgodbe o naši super hrani

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so morali uporabiti maslo, med in mleko, da bi ustvarili inovativno slovensko jed.

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru, ko na izobraževalnih zavodih po Sloveniji otroci zaužijejo kruh, maslo, med, mleko in jabolka – vse domačega izvora. Chef Jure Tomič je s svojim pristopom želel tekmovalcem in gledalcem približati pomen zdravega zajtrka in tradicionalnih sestavin, hkrati pa spodbuditi inovativnost in kreativnost pri pripravi hrane.

Poudarek na lokalnem in tradicionalnem

Izziv, ki ga je zasnoval, ni bil preprost. Zahteval je, da tekmovalci presežejo tradicionalne načine uporabe osnovnih sestavin in jih združijo v nekaj izjemno izvirnega. Rezultat? Sladice, ki so bile ne le vizualno privlačne, ampak so s svojimi okusi uspele pričarati občutek domačnosti in topline, ki ju odraža slovenski zajtrk.

Tako je bil vsak grižljaj poklon tradiciji in tudi dokaz, da je možno z nekoliko domišljije preteklost prenesti v sedanjost na najbolj izviren način.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem