Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto - video recept | Meso, Piščanec | Recepti

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto – video recept

5/5 - (1 vote)
  • Čas priprave:30 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kako pripraviti piščančje ražnjiče, da ne bodo vedno enaki?

Poskusite recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Izberite piščančje meso z znakom izbrana kakovost – Slovenija, ki je preverjeno slovenskega porekla in višje kakovosti.

Morda boste ražnjiče pripravili iz različnih kosov perutnine?

Sestavine:

  • pest mete
  • 2 žlici limoninega soka
  • žlica limonine lupinice
  • 50 ml oljčnega olja
  • sol, poper
  • jajčevec
  • 400 g začinjenih piščančjih stegen
  • 2 papriki

Priprava:

V manjši posodici zmešamo meto, limonin sok in lupinico, oljčno olje ter sol in poper.

Na malo večje kocke narežemo jajčevec, piščančja stegna in obe papriki. V tem vrstnem redu jih potem natikamo na lesene palčke. Ko smo končali, ražnjiče premažemo s pripravljenim premazom. Na žaru jih pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Ko so pečeni jih lahko po želji potresemo z meto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Piščančji namaz – recept

  • Čas priprave: 6 minut
    • #
    • #
    • #
  • Mesa nikdar ne zavržemoOkusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.Sestavine:2 kosa pečenega piščanca3 kisle kumarice2 kosa kuhanega korenja1 žlica gorčice1 žlica majonezeščepec rdeče…

  • Več...

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem