Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef | Zgodbe o naši super hrani

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so morali uporabiti maslo, med in mleko, da bi ustvarili inovativno slovensko jed.

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru, ko na izobraževalnih zavodih po Sloveniji otroci zaužijejo kruh, maslo, med, mleko in jabolka – vse domačega izvora. Chef Jure Tomič je s svojim pristopom želel tekmovalcem in gledalcem približati pomen zdravega zajtrka in tradicionalnih sestavin, hkrati pa spodbuditi inovativnost in kreativnost pri pripravi hrane.

Poudarek na lokalnem in tradicionalnem

Izziv, ki ga je zasnoval, ni bil preprost. Zahteval je, da tekmovalci presežejo tradicionalne načine uporabe osnovnih sestavin in jih združijo v nekaj izjemno izvirnega. Rezultat? Sladice, ki so bile ne le vizualno privlačne, ampak so s svojimi okusi uspele pričarati občutek domačnosti in topline, ki ju odraža slovenski zajtrk.

Tako je bil vsak grižljaj poklon tradiciji in tudi dokaz, da je možno z nekoliko domišljije preteklost prenesti v sedanjost na najbolj izviren način.


Sorodni članki

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam.V času sezone jagod jih lahko najdemo…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadne hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem