Dve super ideji za popestritev poletnega menija | Priporočila za uporabo v kuhinji

Dve super ideji za popestritev poletnega menija

Poletje je čas za svežino in zdrave lokalne sestavine, ki so v obilju na voljo tako na lokalnih kmetijah kot na policah trgovin.

Pripravili smo predloga za pripravo mesnega ali brezmesnega kosila. Obe jedi vas bosta navdušili s polnim okusom in svežino poletnih sestavin.

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto

Pripravite tokrat ražnjiče na nekoliko drugačen način in poskusite okusen recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Priporočamo vam, da izberete piščančje meso z znakom Izbrana kakovost – Slovenija ter si tako preverjeno zagotovite meso slovenskega porekla in višje kakovosti.

Gratinirani skutni cmoki v paradižnikovi omaki

S to jedjo, ki je lahko bodisi priloga bodisi glavna jed, nikakor ne morete zgrešiti. Uporabite lahko sveže sestavine, pozorni pa bodite tudi pri poreklu skute in sirnega namaza, kjer je najbolje izbrati lokalno pridelane izdelke polnega okusa.

Ravnajmo s hrano odgovorno

Če katere izmed jedi ne boste pojedli cele, jo vsekakor lahko prihranite za večerjo ali pa za hladno malico naslednji dan. Na ta način prispevate k zmanjšanju zavržkov hrane in si hkrati zagotovite še en dodaten okusen obrok.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem