Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Tatarski biftek – recept

Tatarski biftek s kaprami 23.12.2020

Sestavine:

  • približno 1 kg govejega mesa (pljučna ali stegno) z znakom Izbrana kakovost Slovenija
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlički majoneze
  • 2 žlički gorčice
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • žlička soli
  • ščep popra
  • ščep rdeče paprike
  • 1 žlička olja
  • 2 žlički sesekljanega peteršilja
  • 3 kisle kumarice
  • 2 žlici kaper
  • 3 feferoni (odvisno, kako pikantno jed želite)

Priprava:

Narežemo ali nastrgamo meso ter mu dodamo majonezo, gorčico, rumenjaka, nasekljano čebulo, strt česen, sol, poper, rdečo papriko, olje, peteršilj ter na majhne koščke narezane kisle kumarice, kapre in feferone. Vse skupaj dodobra zmešamo v enotno zmes.

Po okusu dodamo še začimbe. Tatarski biftek zapremo v posodo in ga vsaj za nekaj ur shranimo v hladilniku, da se okusi dobro povežejo. Postrežemo ga skupaj z maslom na popečenem kruhu ali toastu.

Pri izboru mesa je pomembna kakovost. S poseganjem po mesu s certifikatom »izbrana kakovost Slovenija« dobimo zagotovilo kakovosti, sledljivosti in rednih kontrol.  Slovenski rejci govedo redijo v malih čredah in bolj trajnostno. Podprimo naše, slovenske rejce. 


Recept povzet po: Oblizniprste.si


Sorodni članki

Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je danes izdala odločbe za plačilo obveznega prispevka za promocijo sadja za leto 2020. Zavezancem je izdanih 1.432 odločb za plačilo prispevka v skupni višini 78.892 evrov. Odmera prispevka je določena na podlagi…

Več...

Sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« mora dosegati nadstandardne kriterije kakovosti

Pri nakupu sadja in izdelkov iz sadja dobite potrošniki živilo višje kakovosti iz svoje bližine. Znak »izbrana kakovost – Slovenija« potrošniku zagotavlja, da gre za sadje oziroma izdelke iz sadja s posebnimi lastnostmi, ki so redno kontrolirani ter v celoti…

Več...

V Sloveniji uspeva raznovrstno sadje, tudi lešniki

Slovenija je zaradi dobre zemlje in obsijanosti s soncem primerna tudi za pridelavo lešnikov. Spregovorili smo s sogovornikoma iz kmetije Košec, ki je vključena v nacionalno shemo kakovosti živil »izbrana kakovost« in je usmerjena v pridelavo in predelavo lešnikov. Za…

Več...

Napotki za spajanje vina in hrane

Spajanje vina z izbrano hrano je prava umetnost, saj je potrebno biti dober poznavalec okusov in arom, vendar pa nam lahko izbiro olajšajo nekatere splošne smernice, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Prav tako se običajno k tradicionalnim lokalnim jedem posameznih…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem