Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Tatarski biftek – recept

Tatarski biftek s kaprami 23.12.2020

Sestavine:

  • približno 1 kg govejega mesa (pljučna ali stegno) z znakom Izbrana kakovost Slovenija
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlički majoneze
  • 2 žlički gorčice
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • žlička soli
  • ščep popra
  • ščep rdeče paprike
  • 1 žlička olja
  • 2 žlički sesekljanega peteršilja
  • 3 kisle kumarice
  • 2 žlici kaper
  • 3 feferoni (odvisno, kako pikantno jed želite)

Priprava:

Narežemo ali nastrgamo meso ter mu dodamo majonezo, gorčico, rumenjaka, nasekljano čebulo, strt česen, sol, poper, rdečo papriko, olje, peteršilj ter na majhne koščke narezane kisle kumarice, kapre in feferone. Vse skupaj dodobra zmešamo v enotno zmes.

Po okusu dodamo še začimbe. Tatarski biftek zapremo v posodo in ga vsaj za nekaj ur shranimo v hladilniku, da se okusi dobro povežejo. Postrežemo ga skupaj z maslom na popečenem kruhu ali toastu.

Pri izboru mesa je pomembna kakovost. S poseganjem po mesu s certifikatom »izbrana kakovost Slovenija« dobimo zagotovilo kakovosti, sledljivosti in rednih kontrol.  Slovenski rejci govedo redijo v malih čredah in bolj trajnostno. Podprimo naše, slovenske rejce. 


Recept povzet po: Oblizniprste.si


Sorodni članki

Sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« mora dosegati nadstandardne kriterije kakovosti

Pri nakupu sadja in izdelkov iz sadja dobite potrošniki živilo višje kakovosti iz svoje bližine. Znak »izbrana kakovost – Slovenija« potrošniku zagotavlja, da gre za sadje oziroma izdelke iz sadja s posebnimi lastnostmi, ki so redno kontrolirani ter v celoti…

Več...

Ekološka pridelava

V iskanju boljše hrane vse večji pomen v našem prostoru pridobiva naravna pridelava. Nekateri se posvetijo sestavinam in izvoru živil, drugim prisegajo na večjo raznovrstnost, tretji pa v prehrani izločajo določena živila. Strokovnjaki pa so enotni, da prehrana pomembno vpliva…

Več...

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Ekološka hrana ni zgolj še en „trend“ na področju prehranjevanja, temveč je dejansko nujen in nepogrešljiv temelj tako za zdravje sodobnega posameznika kot tudi za okolje in družbo kot celoto. Kadar ekološka hrana izvira iz lokalnega okolja, pa se njene…

Več...

EKO kmetje se predstavijo na zemljevidu ponudnikov

Na portalu Naša super hrana je vzpostavljen prenovljen zemljevid ponudnikov lokalnih pridelkov in izdelkov. Med njimi je veliko EKO pridelkov s kmetij in EKO izdelkov. Pobrskate in z nekaj kliki poiščite vam najbližjega ponudnika. Če koga od EKO kmetov, ki…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem