Tatarski biftek – recept | Meso | Recepti

Tatarski biftek – recept

Tatarski biftek s kaprami 11.12.2018

Za pripravo tatarskega biftka izberite kakovostno meso

Najbolje je, da v trgovini poiščete meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj vam jamči višjo kakovost mesa, ki je pridelano v Sloveniji in ne prepotuje dolgih razdalj.

Sestavine:

  • približno 1 kg govejega mesa (pljučna ali stegno) z znakom Izbrana kakovost Slovenija
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlički majoneze
  • 2 žlički gorčice
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • žlička soli
  • ščep popra
  • ščep rdeče paprike
  • 1 žlička olja
  • 2 žlički sesekljanega peteršilja
  • 3 kisle kumarice
  • 2 žlici kaper
  • 3 feferoni (odvisno, kako pikantno jed želite)

Priprava:

Narežemo ali nastrgamo meso ter mu dodamo majonezo, gorčico, rumenjaka, nasekljano čebulo, strt česen, sol, poper, rdečo papriko, olje, peteršilj ter na majhne koščke narezane kisle kumarice, kapre in feferone. Vse skupaj dodobra zmešamo v enotno zmes.

Po okusu dodamo še začimbe. Tatarski biftek zapremo v posodo in ga vsaj za nekaj ur shranimo v hladilniku, da se okusi dobro povežejo. Postrežemo ga skupaj z maslom na popečenem kruhu ali toastu.

Pri izboru mesa je pomembna kakovost. S poseganjem po mesu s certifikatom »izbrana kakovost Slovenija« dobimo zagotovilo kakovosti, sledljivosti in rednih kontrol.  Slovenski rejci govedo redijo v malih čredah in bolj trajnostno. Podprimo naše, slovenske rejce. 


Recept povzet po: Oblizniprste.si


Sorodni članki

Poznavanje porekla mesa je ključnega pomena

Prepoznati meso, ki je v celoti pridelano in predelano v Sloveniji, je pri nas preprosto, saj ga označuje znak »izbrana kakovost - Slovenija«. V shemo, ki zagotavlja slovensko poreklo, kratke dobavne poti in sledljivost mesa, so vključeni številni slovenski rejci…

Več...

Klemen Janežič: »Meso slovenskega porekla je na policah trgovin moja prva izbira«

Obisk restavracije in uživanje ob kulinariki je priljubljena oblika druženja za številne ljudi. Ste se kot ljubitelj mesnih jedi kdaj vprašali, od kod izvira meso, ki so vam ga postregli v restavraciji? Številni gostinski obrati so prepoznali dodano vrednost živil,…

Več...

Igor Radulović: »Kakovostno meso je sveže, lokalno in okusno«

Izbor kakovostnih sestavin je pomemben korak pri pripravi hrane tako v restavraciji kakor tudi doma. Sveže, lokalno in okusno so tri usmeritve, ki jim sledijo v restavracijah Jack & Joe v Mariboru in Limbušu. Obe sta znani predvsem po okusnih…

Več...

Izidor Krivec: »Potrošnikom ponujamo kakovostno meso lokalnih rejcev« 

Trgovske police se šibijo pod raznoliko ponudbo mesnih dobrot. Na kaj moramo biti potrošniki pozorni pri nakupu mesa in kako izbrati najboljše? O kakovosti, sledljivosti, nadzoru in poreklu govejega mesa in mesnih izdelkov smo se pogovarjali z Izidorjem Krivcem, predsednikom…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem