Slovenci Hrvatom prevzeli čokoladni rekord!

Čokoladni park, čokoladni živ žav, tovarna čokolade, čokoladni trg in pravljična hišica iz kar dvesto kilogramov čokolade… Vse to so bili aduti pravkar zaključenega Festivala čokolade v Radovljici. A kaj bi lahko obiskovalce pritegnilo bolj kot svetovni rekord?

Neuničljiva Guinnessova knjiga rekordov je po novem namreč bogatejša za posebej sladek rekord, ki smo ga svetu prispevali prav Slovenci. V Radovljici so za potrebe festivala v režiji čokoladnice Cukrček izdelali največjo čokolado na svetu, ki je po neuradnih podatkih merila neverjetnih 142,32 kvadratnega metra, tehtala pa poldrugo tono!

Festival čokolade je letos v Radovljici potekal že petič. Čokolada velikanka, katere prvi košček si je odškrnil premier Miro Cerar, je rekorderski naslov vzela lanski Hrvaški tablici, ki se je bohotila ‘le’ do dimenzij 102,43 kvadratnega metra. Ponoči je sicer prišlo do manjšega zapleta, saj je novopečena radovljiška rekorderka nekoliko razpokala, a so slaščičarski mojstri do šestnajste ure, ko je britanska komisija opravila uradno meritev, napako uspeli popraviti.

Slovenski mediji so sicer vsi po vrsti poročali, da Guinnessova pravila za uradno zakoličenje rekorda zahtevajo, da je velikanka tudi v celoti pojedena. A kot so nam povedali v čokoladnici Cukrček, so novinarji pri tem preresno vzeli nedolžno šalo britanske komisije, ki se je prav res namuznila v tej smeri. Uradni rekord je bil postavljen že v petek po uradni meritvi legendarne čokolade, kateri se je po neuradnih ocenah na festivalu čudilo vsaj 50,000 obiskovalcev. Večji del so jo s slastjo tudi snedli, ostalo pa je kakih deset odstotkov, ki so ljubiteljem rekordov že na voljo v trgovinah čokoladnice Cukrček.


Sorodni članki

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

V Celjskih mesninah predelujejo goveje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Povedali so nam, zakaj so dodatne notranje in zunanje kontrole nujne, kaj vse preverjajo in kaj imamo od tega potrošniki.   Izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«…

Več...

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

Zadruge so pomemben posrednik med rejci in trgovci. Večina zadrug, vključenih v shemo »Izbrana kakovost«, od svojih rejcev odkupuje vse pridelano meso in jim tako zagotovi stabilnost v tržni verigi. V naslednjem intervjuju nam je Mitja Vodnjov iz Loške zadruge…

Več...

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto. Da v mesnici ne boste v…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem