Slasten slovenski kaki lahko naročite kar na dom | Kaki, Sadje | Zgodbe o naši super hrani

Slasten slovenski kaki lahko naročite kar na dom

Pripravili smo seznam ponudnikov, pri katerih lahko naročite dostavo kakija na dom. Ne spreglejte tudi uporabnih nasvetov, kako ga porabiti.

Dozoreli so prvi slovenski kakiji in zdaj je pravi čas, da jih vključite v svojo prehrano. Kaki je namreč pomemben vir vitamina C in beta-karotena – provitamina A, prav tako pa je znan po svojem antioksidativnem delovanju, s čimer podpira zaščitne mehanizme telesa, kar je v jesensko-zimskem času še posebej pomembno.

Dostava kakija na dom

Pripravili smo seznam ponudnikov, kjer lahko naročite sveže obran slovenski kaki na dom.

Zeleni Zabojček – večji del Slovenije:
https://zeleni-zabojcek.si/za/

Bulc – večji del Slovenije:
https://www.suho-sadje-in-orescki.si/

Osrednja Slovenija:
https://www.e-branjevka.si/

Osrednja Slovenija in Štajerska:
https://gajbica.si/

Gorenjska:
https://gajbica.si/

Osrednja Slovenija
https://pridobrivagi.si/

Osrednja Slovenija
https://sadjevpisarni.si/trgovina/

Kaki z Obale – Primorska
https://information-slovenia.com/koper-capodistria-6000/kmetijske-dejavnosti/kaki-primorska-prodaja-kakijev-primorska/1807?fbclid=IwAR23BOYksSyyoftQaXV6lEVBeTmzB917Ox3YgLmr4YQr641rigWUA3K1e8c

https://gajbica.si/

Kako porabiti kaki?

Svež kaki

Zdravju najbolj koristno je uživati svež sadež, ki je poln vitaminov in hranil. Nekatere sorte se lahko uživa kot jabolko, mehkejše pa z žlico. Ena od možnosti je tudi, da ga pretlačite ter ga skupaj z jogurtom zaužijete kot okusno sladico.

Sušenje kakija

Kaki lahko tudi posušite in ga uporabljate kot slasten sladek prigrizek, ki nadomesti nezdrave sladkarije. Za sušenje je dobro uporabiti kakije, dokler so še čvrsti, vendar pa mora biti njihova lupina že oranžne barve. Taki kakiji so še trpki, vendar po sušenju ta občutek izgine.

Zamrznjen kaki

Kaki se dobro obnese tudi, če ga zmešate, dodate malo limoninega soka, da ne porjavi, ter ga po porcijah zamrznete. Uporabljate ga lahko do pol leta po zamrznitvi.

Nasveti deloma povzeti po Prehrana.si

Preberite tudi:


Sorodni članki

Kako ohranimo sadje in zelenjavo sveže dlje časa?

Pripravili smo nekaj uporabnih nasvetov, kako pravilno ravnati s sadjem in zelenjavo, da čim dlje ohranimo svežino in zmanjšamo količine zavržkov. Jeseni se drevesa še posebej šibijo pod sadovi različnih vrst sadja, prav tako pa tudi na vrtovih vztraja še…

Več...

Sorte slovenskih jabolk

Letak: najbolj pogoste sorte jabolk in njihove lastnosti - klikni in natisni Slovenska jabolka so prava zakladnica zdravja. Spoznamo jih po znaku izbrana kakovost Slovenija. V Sloveniji pridelujemo številne sorte jabolk kot so jonagold, elstar, idared, granny smiht, topaz. Uživamo jih…

Več...

Kako rokovati s sadjem in zelenjavo

Sadje in zelenjava sta osnova zdrave prehrane, vendar pa je zelo pomembno, da z njimi pravilno rokujemo. Tako poskrbimo, da je hrana varna za uživanje in blagodejna za naše dobro počutje.Sadje in zelenjava sta stalnica na našem jedilniku, zato je…

Več...

Sušene tepke

Ravnanje naših prednikov je temeljilo na izkušnjah, ki so jih prenašali iz roda v rod. Tudi trpke sadeže hruške tepke so znali uporabiti v prehrani kot tudi pri pripravi žganja. Njihov pomen je prepoznala že Marija Terezija. Do nedavnega so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem