Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija skozi oči kulinarike | Gastronomija | Zgodbe o naši super hrani

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija skozi oči kulinarike

Letošnje počitnice so nekoliko drugačne. Vendar je to tudi priložnost, da neposredno v naši bližini, v Sloveniji, odkrijemo lepote in bogastvo, za katere si doslej še nismo vzeli časa. Pojdimo tja, kjer še nismo bili, okusimo, česar še nismo, in doživimo Slovenijo v čisto novi luči.

Vseslovenska motivacijska kampanja ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija poteka pod okriljem Slovenske turistične organizacije, njen cilj pa je Slovence povabiti h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij, k nakupu slovenskih produktov in storitev ter okušanju odlične kulinarike.

Na spletni strani kampanje so pregledno predstavljena različna doživetja po tematskih sklopih, na primer aktivnosti v naravi, zdravilišča, aktivne počitnice, kultura in še mnogo več, v zavihku Destinacije pa lahko pregledujete posamezne slovenske regije, top znamenitosti ter mesta in destinacije v njih.

Kampanji so se pridružili številni partnerji, in sicer turistično gospodarstvo, destinacije, regionalne razvojne agencije, ključne institucije slovenskega turizma, produktna združenja, ponudniki gastronomije, pa tudi ambasadorji in vplivni posamezniki, mediji ter nekatere druge institucije.

Zdaj je čas za slovensko gastronomijo

Vsi, željni gastronomskih doživetij, ne spreglejte predstavitve slovenske gastronomije. Različne okuse in jedi lahko namreč v Sloveniji spoznavate v kar 24 gastronomskih pokrajinah in treh vinorodnih deželah. Na spletni strani so možnosti razvajanja brbončic predstavljene skozi različne projekte, kot so  , pregledno zbrane pa so tudi ideje za obisk ponudnikov, kjer so v ospredju okusi po slovenski tradiciji, vina s slovenskim poreklom, dobrote slovenske kuhinje ter gastronomija na prostem. Prav tako imajo svoje mesto tudi vrhunski

V Sloveniji smo lahko izredno ponosni na odlično hrano, čemer pritrjuje tudi dejstvo, da bo prihodnje leto Slovenija tudi nosilka prestižnega naziva »Evropska gastronomska regija 2021«.

Gastronomija ima povezovalno vlogo

Vodja kampanje Ana Savšek iz Slovenske turistične organizacije je poudarila, da ima ravno gastronomija pri ponudnikih eno od osrednjih povezovalnih vlog: »Kulinarika oziroma gastronomija je v vseh destinacijah zelo izpostavljena. Ko vabijo v različne konce Slovenije, zelo izpostavljajo svoje gastronomske značilnosti. Opazili smo, da je to eden zelo močnih elementov privabljanja domačih gostov v destinacije in da se jih skozi gastronomijo zgovorno vabi k doživetju določenih lokalnih posebnosti.« Poudarila je tudi, da je odziv na kampanjo s strani deležnikov izjemen in da se že zdaj kaže, da je projekt zasnovan uspešno ter da uresničuje začrtano vizijo.

Kako najti aktualne dogodke in informacije?

Tematske dogodke lahko preprosto poiščete z iskalnikom dogodkov, kjer lahko označite, katere tematike in tipi dogodkov vas zanimajo. Tudi na socialnem omrežju Facebook lahko pod oznako #mojaslovenija najdete veliko idej za oddih ter predstavitve različnih lepot, kulinarike in doživetij, ki jih posamezne regije ponujajo.

Slovenija med prvimi pridobila tudi znak za varna potovanja

Safe travels

Slovenija je med prvimi državami na svetu pridobila znak Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), ki potrjuje, da so slovenski zdravstveni in higienski standardi usklajeni s standardiziranimi globalnimi higienskimi protokoli varnih potovanj.


Sorodni članki

Idrijski žlikrofi – enega imaš v ustih, drugega pa že na vilicah!

Leta 2002 so idrijski žlikrofi kot poseben kmetijsko-živilski proizvod dobili status Zajamčena tradicionalna posebnost, od januarja 2010 pa so kot zaščiteni proizvod vpisani tudi v register pri Evropski komisiji. Idrijski žlikrofi so leta 2002 na nivoju Evropske skupnosti pridobili status…

Več...

Napotki za spajanje vina in hrane

Spajanje vina z izbrano hrano je prava umetnost, saj je potrebno biti dober poznavalec okusov in arom, vendar pa nam lahko izbiro olajšajo preprosta pravila. Prav tako se običajno k tradicionalnim lokalnim jedem posameznih pokrajin odlično podajo ravno lokalna vina…

Več...

Podeljen »kulinarični oskar« za knjigo Anite Šumer

Anita Šumer, ki je s svojo prvo knjigo o peki kruha z drožmi sprožila val drožomanije, je na izboru na Švedskem za svojo knjigo Umetnost krašenja kruha prejela prestižno nagrado Best of the Best Gourmand World Cookbook 2021. Njena knjiga…

Več...

Nagradi Best in the World 2022 za knjižno zbirko Gastronomija Slovenije

Na podelitvi prestižnih nagrad Gourmand Cookbook Awards 2022 na Švedskem je zbirka štirih knjig Gastronomija Slovenije avtorja prof. dr. Janeza Bogataja prejela dve prestižni nagradi Best in the World – za celotno zbirko štirih knjig ter posebej za knjigo Gastronomija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem