Posnetek z dogodka: predstavitev označevalcev »izbrana kakovost - Slovenija« za obrate javne prehrane | Gastronomija | Izbrana kakovost - Slovenija

Posnetek z dogodka: predstavitev označevalcev »izbrana kakovost – Slovenija« za obrate javne prehrane

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo zasnovali kampanjo za promocijo
kakovostnega slovenskega mesa – mesa z označbo »izbrana kakovost – Slovenija« v sektorju
gostinstva. Z njo želimo spodbuditi goste, da so pozorni na izvor mesa in da pri naročanju jedi
večkrat izberejo slovensko kakovost, gostince pa povabiti, da se odločajo, da za pripravo jedi
uporabljajo meso z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«.

Logotip vprašajte za meso

Nove označevalce, s katerimi gostinci lahko označijo svoje prostore, jedilnike, menuje in spletna mesta in tako goste spomnijo, naj izberejo kakovostno, slovensko meso, smo predstavili na spletnem dogodku 30. maja 2023.

Z nami so bili:
Ana Le Marechal, generalna direktorica Direktorata za hrano in ribištvo na MKGP;
Janez Rebec, predsednik UO GZS – zbornica kmetijsko živilskih podjetij in predsednik
uprave Pivka d.d.;
Ana Ahčin, generalna sekretarka GIZ mesne industrije Slovenije;
Jožica Župec, vodja sektorja za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov na MKGP;
Marcela Klofutar, Hiša Linhart v Radovljici, podpredsednica Sekcije za gostinstvo in
turizem pri OZS.

Sodelujoči so predstavili delovanje mesno-predelovalne verige pri nas, vlogo posameznih
deležnikov pri zagotavljanju kakovosti proizvodov iz sheme »izbrana kakovost« ter prednosti te sheme za gostince in njihove goste.

Posnetek spletnega dogodka si lahko ogledate tukaj nasasuperhrana.si/gastronomija.

Posnetek dogodka

Naše super meso logo

Sorodni članki

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Gostinci, označite meso »izbrana kakovost – Slovenija«

Slovenci kot potrošniki smo zadnja leta bolj ozaveščeni o pomembnosti izvora živil, ki jih kupujemo. Vedno bolj cenimo slovensko hrano in po njej vse pogosteje povprašujemo. Pozitiven odnos do lokalne kakovostne hrane je ključen pri ustvarjanju dolgoročnih potrošniških in prehranskih…

Več...

Idrijski žlikrofi – enega imaš v ustih, drugega pa že na vilicah!

Leta 2002 so idrijski žlikrofi kot poseben kmetijsko-živilski proizvod dobili status Zajamčena tradicionalna posebnost, od januarja 2010 pa so kot zaščiteni proizvod vpisani tudi v register pri Evropski komisiji. Idrijski žlikrofi so leta 2002 na nivoju Evropske skupnosti pridobili status…

Več...

Napotki za spajanje vina in hrane

Spajanje vina z izbrano hrano je prava umetnost, saj je potrebno biti dober poznavalec okusov in arom, vendar pa nam lahko izbiro olajšajo preprosta pravila. Prav tako se običajno k tradicionalnim lokalnim jedem posameznih pokrajin odlično podajo ravno lokalna vina…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem