Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2021 | Obvestila, Obvestila in gradiva

Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2021

Dne 20. 1. 2022 je Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja izdala odločbe za plačilo obveznega prispevka za promocijo sadja za leto 2021, na podlagi Zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov (Uradni list RS, št. 26/11 in 57/12). Zavezanci za plačilo prispevka so pridelovalci sadja, nosilci kmetijskih gospodarstev, ki se ukvarjajo s primarno kmetijsko proizvodnjo sadja. Skupaj so bile poslane odločbe na naslove 1.444 zavezancev, v skupni višini 79.084,39 evrov.

Namen ukrepa

Sredstva, zbrana od nosilcev kmetijskih gospodarstev, bodo v celoti namenjena za promocijo shem kakovosti in prostovoljnih označb. Plačilo prispevka je obvezno za vse zavezance, ne glede na to, ali vstopijo v shemo »izbrana kakovost« ali ne.

Višina in plačilo prispevka

Prispevek se plačuje za programsko obdobje 2021-2023. Višina prispevka za pridelovalca sadja oziroma nosilca kmetijskega gospodarstva je 20 evrov na hektar intenzivnega sadovnjaka, ki ga ima v uporabi in se obračuna letno.

Zavezanec za plačilo prispevka je dolžan plačati prispevek v roku 20 dni od prejema odločbe o odmeri obveznega prispevka za promocijo sadja za leto 2021.

Prispevek je potrebno nakazati na transakcijski podračun Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja imenovan AKTRP JFP – PROMOCIJA številka SI56 0110 0845 0181 514 z navedbo sklica na številko odobritve iz odločbe o plačilu prispevka (SI11 23310-7111380-xxxxxxx).


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem