Goveji zrezki v čebulni omaki - video recept | Govedina, Meso, Tradicionalna jed | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Goveji zrezki v čebulni omaki – video recept

4.2/5 - (8 votes)
  • Čas priprave:20 minut (+ 3 ure kuhanja)
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kako najhitreje do najboljših zrezkov v omaki? Poglejte naš recept.

Da bodo mehki, slovenski zrezki z znakom izbrana kakovost – Slovenija potrebujejo predvsem dovolj časa. Pomembno pa je tudi, da so pravilno odrezani. Za to bodo poskrbeli v mesnici, da pa boste vedeli, kateri kos izbrati, poglejte infografiko .

Sestavine:

  • 600 g govejih zrezkov
  • sol, poper, timijan, janeževa zvezda
  • 2 žlici moke
  • žlica olja
  • žlica masla
  • 4 čebule
  • 3 stroki česna
  • žlica balzamičnega kisa
  • 100 ml belega vina
  • 500 ml vode
  • mlada čebulica za dekoracijo

Priprava:

Goveje zrezke začinimo s poprom in soljo, ter posujemo z moko. Pečemo jih v ponvi, v kateri smo razpustili maslo in olje. Pečemo jih 3 do 4 minute na vsaki strani.

Pečene umaknemo in v isti posodi 5 minut pražimo čebulo in česen. Nato dodamo balzamični kis, belo vino in malo timijana ter janeževe zvezde. V posodo ponovno postavimo tudi zrezke in dodamo vodo.

Vse skupaj potem kuhamo 3 ure na šibkem ognju. Ko so zrezki in omaka pripravljeni, jih lahko okrasimo še z mlado čebulico.

Komentarji na “Goveji zrezki v čebulni omaki – video recept”:

  1.  Ne vem kako da pridem drugače do vas. Zanima me recept Goveji zrezki s panceto slivami, ajdovo kašo…. Na ineternetu se prehitro vrti in mi je pobegnil. Prosim za recept.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Ta odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost. Sestavine: 1 kg govedine s kostjo z…

  • Več...

Marinirana goveja rebra – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=-ojmI4lgESU Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost. Sestavine: 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 l…

  • Več...

Medene perutničke z žara – recept

  • https://youtu.be/BJY7ma6KYkM Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine: Perutničke 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Marinada 6 žlic limoninega soka…

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=GJQ5VlKmOXY Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine:…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem