Goveji zrezki v čebulni omaki - video recept | Govedina, Meso, Tradicionalna jed | Recepti

Goveji zrezki v čebulni omaki – video recept

4.2/5 - (8 votes)
  • Čas priprave:20 minut (+ 3 ure kuhanja)
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kako najhitreje do najboljših zrezkov v omaki? Poglejte naš recept.

Da bodo mehki, slovenski zrezki z znakom izbrana kakovost – Slovenija potrebujejo predvsem dovolj časa. Pomembno pa je tudi, da so pravilno odrezani. Za to bodo poskrbeli v mesnici, da pa boste vedeli, kateri kos izbrati, poglejte infografiko .

Sestavine:

  • 600 g govejih zrezkov
  • sol, poper, timijan, janeževa zvezda
  • 2 žlici moke
  • žlica olja
  • žlica masla
  • 4 čebule
  • 3 stroki česna
  • žlica balzamičnega kisa
  • 100 ml belega vina
  • 500 ml vode
  • mlada čebulica za dekoracijo

Priprava:

Goveje zrezke začinimo s poprom in soljo, ter posujemo z moko. Pečemo jih v ponvi, v kateri smo razpustili maslo in olje. Pečemo jih 3 do 4 minute na vsaki strani.

Pečene umaknemo in v isti posodi 5 minut pražimo čebulo in česen. Nato dodamo balzamični kis, belo vino in malo timijana ter janeževe zvezde. V posodo ponovno postavimo tudi zrezke in dodamo vodo.

Vse skupaj potem kuhamo 3 ure na šibkem ognju. Ko so zrezki in omaka pripravljeni, jih lahko okrasimo še z mlado čebulico.

Komentarji na “Goveji zrezki v čebulni omaki – video recept”:

  1.  Ne vem kako da pridem drugače do vas. Zanima me recept Goveji zrezki s panceto slivami, ajdovo kašo…. Na ineternetu se prehitro vrti in mi je pobegnil. Prosim za recept.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem