Ponev z zrezkom in gorčično omako | Meso |

Ponev z zrezkom in gorčično omako

5/5 - (1 vote)
Na sliki je ponev z zrezkom in gorčično omako
  • Ključne besede:
  • Meso
  • Čas priprave:45 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Izberite kakovostno meso

Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.

Sestavine:

  • 500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • sol
  • poper
  • 5 strokov česna
  • 1/3 lončka gorčice
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 čajna žlička medu
  • 2 ščepca kajenskega popra
  • oljčno olje
  • šop nasekljane mlade čebule
  • 300 g graha
  • 1 korenček
  • 300 g stročjega fižola
  • grozd češnjevih paradižnikov

Priprava:

Nasekljamo česen in ga zamešamo z žlico gorčice, žlico vinskega kisa, medom, 2 ščepcema kajenskega popra, oljčnim oljem, žlico vode, soljo in poprom. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Goveji rostbif posolimo, popramo in ga pričnemo pražiti v ponvi na oljčnem olju. Pečemo do srednje zapečenosti, približno 5 minut na vsaki strani.

Umaknemo meso in na ponvi popražimo mlado čebulo, dodamo česen, mladi grah, stročji fižol, na kocke narezan korenček ter zalijemo z vodo. Solimo in popramo po okusu. Kuhamo približno 10 minut oziroma dokler zelenjava ni zmehčana. Naknadno dodamo še češnjev paradižnik.

Meso narežemo in ga razporedimo po zelenjavi, po vrhu pa ga prelijemo s predhodno pripravljeno gorčično omako in potresemo z mlado popečeno čebulo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Naj bodo sestavine lokalneTa odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.Sestavine:1 kg govedine s kostjo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem