Nacionalna shema

Evropska shema

Brusketa z rostbifom

Brusketa z rostbifom je odlična izbira za malico ali eleganten prigrizek, ki združuje hrustljavost kruha in sočnost mesa. Preprost recept, a z okusom, ki navduši tudi najzahtevnejše gurmane.

Čas priprave

10 minut

Čas kuhanja

5 minut

Skupni čas

15 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

2

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Goveji rostbif na obeh straneh posolimo in popramo ter ga na oljčnem olju v ponvi pečemo do srednje zapečenosti. Če smo začetniki v pripravi zrezkov, lahko temperaturo notranjosti preverimo s termometrom za meso. Za srednjo zapečenost je dovolj 60–65 °C.

Bageto prerežemo po dolžini in namažemo z oljčnim oljem. Pečemo 5 minut na 180 °C.

V posodici zmešamo kremni sir in hren, lahko pa dodamo tudi poljubne začimbe.

Meso narežemo na kose. Bageto namažemo s kremnim sirom, dodamo svežo rukolo, češnjev paradižnik ter po njem razporedimo rostbif. Na koncu dodamo riban trdi sir ter liste sveže bazilike.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito