Brusketa z rostbifom

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
5 minut
Skupni čas
15 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 bageta, narezana na polovice
- 4 žlice olivnega olja
- 100 g kremnega sira
- 1 žlica hrena
- poper
- groba morska sol
- češnjevi paradižniki
- 4 žlice sveže bazilike, narezane na tanke rezine
- rukola
- trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Goveji rostbif na obeh straneh posolimo in popramo ter ga na oljčnem olju v ponvi pečemo do srednje zapečenosti. Če smo začetniki v pripravi zrezkov, lahko temperaturo notranjosti preverimo s termometrom za meso. Za srednjo zapečenost je dovolj 60–65 °C.
Bageto prerežemo po dolžini in namažemo z oljčnim oljem. Pečemo 5 minut na 180 °C.
V posodici zmešamo kremni sir in hren, lahko pa dodamo tudi poljubne začimbe.
Meso narežemo na kose. Bageto namažemo s kremnim sirom, dodamo svežo rukolo, češnjev paradižnik ter po njem razporedimo rostbif. Na koncu dodamo riban trdi sir ter liste sveže bazilike.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.