Brusketa z rostbifom | Meso |

Brusketa z rostbifom

5/5 - (1 vote)
Na sliki je postrežena brusketa z rostbifom
  • Ključne besede:
  • Meso
  • Čas priprave:45 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kakovost mesa je izredno pomembna

Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.

Sestavine:

  • 250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 bageta, narezana na polovice
  • 4 žlice olivnega olja
  • 100 g kremnega sira
  • 1 žlica hrena
  • poper
  • groba morska sol
  • češnjevi paradižniki
  • 4 žlice sveže bazilike, narezane na tanke rezine
  • rukola
  • trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Goveji rostbif na obeh straneh posolimo in popramo ter ga na oljčnem olju v ponvi pečemo do srednje zapečenosti. Če smo začetniki v pripravi zrezkov, lahko temperaturo notranjosti preverimo s termometrom za meso. Za srednjo zapečenost je dovolj 60–65 °C.

Bageto prerežemo po dolžini in namažemo z oljčnim oljem. Pečemo 5 minut na 180 °C.

V posodici zmešamo kremni sir in hren, lahko pa dodamo tudi poljubne začimbe.

Meso narežemo na kose. Bageto namažemo s kremnim sirom, dodamo svežo rukolo, češnjev paradižnik ter po njem razporedimo rostbif. Na koncu dodamo riban trdi sir ter liste sveže bazilike.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Naj bodo sestavine lokalneTa odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.Sestavine:1 kg govedine s kostjo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem