Z nakupom lokalnega mesa ne delamo usluge le sebi

Na trgovskih policah imamo na voljo goveje in perutninsko meso različnega porekla in različne kakovosti. Da lahko izberemo tudi kakovostno meso preverjeno slovenskega porekla, skrbijo slovenski rejci in mesnopredelovalna industrija z vključitvijo v shemo »Izbrana kakovost«. Zato se vedno prepričajte, da ste izbrali goveje in perutninsko meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako boste pomagali pri razvoju slovenskih kmetij, poseljenosti podeželja in ohranjanju delovnih mest.

»Izbrana kakovost – Slovenija« pomeni proizvod slovenskih kmetov in domače mesnopredelovalne industrije

Kakovostno goveje in perutninsko meso slovenskega porekla za nas v trgovine dostavljajo slovenski proizvajalci mesa, ki so vključeni v shemo »Izbrana kakovost«. Slovenska podjetja osnovno surovino kupujejo izključno od domačih certificiranih rejcev, torej od kmetov, ki so prav tako vključeni v shemo »Izbrana kakovost«, za kar izpolnjujejo stroge pogoje. Podprimo torej slovenske pridelovalce in predelovalce mesa, kupujmo slovensko meso, ki je označeno z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Znak zagotavlja višjo kakovost, dodatne kontrole in slovensko poreklo.

 Shema »Izbrana kakovost« ohranja delovna mesta v mestih in na podeželju

Shema »Izbrana kakovost« vzpostavlja sistem, ki povezuje celotno verigo od slovenskega rejca in proizvajalca do trgovine in na ta način zagotavlja večjo stabilnost v verigi preskrbe z mesom v Sloveniji.

V shemi »Izbrana kakovost« so certificirani prav vsi deležniki v verigi:

  • rejci vzredijo živali pod strogimi pogoji sheme »Izbrana kakovost« in so podvrženi dodatnim kontrolam,
  • domača mesnopredelovalna industrija odkupuje živali iz certificirane reje od slovenskih rejcev oziroma zadrug,
  • to kakovostno goveje in perutninsko meso je na trgovinskih policah označeno z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«,
  • trgovska podjetja, ki so certificirana za trženje mesa z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, ga na postrežnih mestih ustrezno označijo in ločijo od konvencionalnega mesa,
  • na koncu verige je seveda potrošnik, ki z zaupanjem v lokalno pridelano hrano in svojimi nakupnimi odločitvami ključno prispeva k razvoju domače živinoreje ter mesnopredelovalne industrije in
  • s tem k ohranjanju podeželja ter delovnih mest v kmetijstvu in gospodarstvu.

Trdni odnosi in sodelovanje v celi verigi so torej izjemno pomembni in niso naključni. Rezultat tega je stabilizacija na trgu govejega in perutninskega mesa – rejci z vključevanjem v shemo »Izbrana kakovost« zagotavljajo domači mesnopredelovalni industriji osnovno surovino za proizvodnjo kakovostnega mesa, ki ga potrošniki vedno pogosteje zahtevate na prodajnih mestih. Ta sinergija pa daje vzgon kmetijski in mesnopredelovalni proizvodnji in vzpostavlja stabilno tržno verigo, ki posledično vpliva na ohranjanje in rast delovnih mest, tako v eni kot drugi panogi.

 

 

Z nakupom lokalnega mesa ne delamo usluge le sebi
4.8 (95.71%) št. ocen: 14


Sorodni članki

Kako izbrati pravo meso

Prihaja čas piknikov, ko je meso osrednja hrana na krožnikih, zato je v tem času še posebej pomembno, da smo pozorni, kakšno meso izberemo. Ni vsako meso kakovostno. Ko kupujete meso, bodite pozorni, od kje izhaja in kako je bila…

Več...

[VIDEO] Kako izbrati najboljšo perutnino?

CustomGrill v svoji kuhinji in na delavnicah uporablja samo najbolj kakovostno perutnino. Uganete, katero? https://youtu.be/P1uTsTZhwaU

Več...

[VIDEO] Kako pravilno pripravite perutnino?

Imate radi piščanca? Kako ga najpogosteje pripravite? Pa veste, da se je priprave svetlih kosov potrebno lotiti drugače, kot rdečih? Poglejte, kaj svetuje CustomGrill! https://youtu.be/i_Vl4ZZhFY4

Več...

[VIDEO] Kako izbrati kakovostno govedino?

Matej iz CustomGrill pri svoji mesnih dogodivščinah prisega na izbrano kakovost. Preverite, kaj vse preveri pred nakupom! https://youtu.be/4QPvnIAiwB0

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem