Z nakupom lokalnega mesa ne delamo usluge le sebi

Na trgovskih policah imamo na voljo goveje, perutninsko in svinjsko meso različnega porekla in različne kakovosti. Da lahko izberemo tudi kakovostno meso slovenske reje, skrbijo slovenski rejci in mesnopredelovalna industrija z vključitvijo v shemo »izbrana kakovost«. Zato se vedno prepričajte, da ste izbrali goveje, svinjsko in perutninsko meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako boste pomagali pri razvoju slovenskih kmetij, poseljenosti podeželja in ohranjanju delovnih mest.
»Izbrana kakovost – Slovenija« pomeni proizvod slovenskih kmetov in domače mesnopredelovalne industrije
Kakovostno goveje, perutninsko in svinjsko meso slovenskega porekla za nas v trgovine dostavljajo slovenski proizvajalci mesa, ki so vključeni v shemo »Izbrana kakovost«. Slovenska podjetja osnovno surovino kupujejo od domačih certificiranih rejcev, torej od kmetov, ki so prav tako vključeni v shemo »izbrana kakovost«, za kar izpolnjujejo stroge pogoje.
Podprimo torej slovenske pridelovalce in predelovalce mesa, kupujmo meso slovenskih rejcev, ki je označeno z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Znak zagotavlja višje kakovostne parametre, dodatne kontrole in slovensko poreklo.
Shema »Izbrana kakovost« ohranja delovna mesta v mestih in na podeželju
Shema »Izbrana kakovost« vzpostavlja sistem, ki povezuje celotno verigo od slovenskega rejca in proizvajalca do trgovine in na ta način zagotavlja večjo stabilnost v verigi preskrbe z mesom v Sloveniji.
V shemi »Izbrana kakovost« so certificirani prav vsi deležniki v verigi:
- rejci vzredijo živali pod strogimi pogoji sheme »Izbrana kakovost« in so podvrženi dodatnim kontrolam,
- domača mesnopredelovalna industrija odkupuje živali iz certificirane reje od slovenskih rejcev oziroma zadrug,
- to kakovostno meso je na trgovinskih policah označeno z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«,
- trgovska podjetja, ki so certificirana za trženje mesa z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, ga na postrežnih mestih ustrezno označijo in ločijo od konvencionalnega mesa,
- na koncu verige je seveda potrošnik, ki z zaupanjem v lokalno pridelano hrano in svojimi nakupnimi odločitvami ključno prispeva k razvoju domače živinoreje ter mesnopredelovalne industrije in
- s tem k ohranjanju podeželja ter delovnih mest v kmetijstvu in gospodarstvu.
Na trgovskih policah imamo na voljo goveje, perutninsko in svinjsko meso različnega porekla in različne kakovosti. Da lahko izberemo tudi kakovostno meso slovenske reje, skrbijo slovenski rejci in mesnopredelovalna industrija z vključitvijo v shemo »izbrana kakovost«. Zato se vedno prepričajte, da ste izbrali goveje, svinjsko in perutninsko meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako boste pomagali pri razvoju slovenskih kmetij, poseljenosti podeželja in ohranjanju delovnih mest.

»Izbrana kakovost – Slovenija« pomeni proizvod slovenskih kmetov in domače mesnopredelovalne industrije
Kakovostno goveje, perutninsko in svinjsko meso slovenskega porekla za nas v trgovine dostavljajo slovenski proizvajalci mesa, ki so vključeni v shemo »Izbrana kakovost«. Slovenska podjetja osnovno surovino kupujejo od domačih certificiranih rejcev, torej od kmetov, ki so prav tako vključeni v shemo »izbrana kakovost«, za kar izpolnjujejo stroge pogoje.
Podprimo torej slovenske pridelovalce in predelovalce mesa, kupujmo meso slovenskih rejcev, ki je označeno z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Znak zagotavlja višje kakovostne parametre, dodatne kontrole in slovensko poreklo.

Shema »Izbrana kakovost« ohranja delovna mesta v mestih in na podeželju
Shema »Izbrana kakovost« vzpostavlja sistem, ki povezuje celotno verigo od slovenskega rejca in proizvajalca do trgovine in na ta način zagotavlja večjo stabilnost v verigi preskrbe z mesom v Sloveniji.
V shemi »Izbrana kakovost« so certificirani prav vsi deležniki v verigi:
- rejci vzredijo živali pod strogimi pogoji sheme »Izbrana kakovost« in so podvrženi dodatnim kontrolam,
- domača mesnopredelovalna industrija odkupuje živali iz certificirane reje od slovenskih rejcev oziroma zadrug,
- to kakovostno meso je na trgovinskih policah označeno z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«,
- trgovska podjetja, ki so certificirana za trženje mesa z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, ga na postrežnih mestih ustrezno označijo in ločijo od konvencionalnega mesa,
- na koncu verige je seveda potrošnik, ki z zaupanjem v lokalno pridelano hrano in svojimi nakupnimi odločitvami ključno prispeva k razvoju domače živinoreje ter mesnopredelovalne industrije in
- s tem k ohranjanju podeželja ter delovnih mest v kmetijstvu in gospodarstvu.